Swirskii rovmider Amblyseius swirskii - Mod trips og mellus - Nummer 1305

215,00 kr
Varenummer
n1305

OBS!

Alle nyttedyrs produkter (på nær Larvex og sneglenematoder) bestilt inden mandag kl 11, afsendes tirsdag i samme uge og ankommer til en nærliggende pakkeboks senere på ugen (typisk torsdag/fredag).

Skæringspunktet er derfor mandage kl 11, så er din ordre lagt derefter, kommer den ikke ud indenfor samme uge, men ugen efter. 

Vigtig information:

Nyttedyr kan ikke afhentes på Jespers Planteskole (med undtagelse af Larvex og sneglenematoder). De bliver sendt direkte fra en ekstern leverandør. De sendes med Bring til en nærliggende pakkeboks, og det er derfor ikke muligt selv at vælge hvilken pakkeboks der bliver leveret til. Du modtager en sms med sporing af pakken med mulighed for at tilkøbe hjemmelevering

Det er VIGTIGT at nyttedyrene afhentes samme dag.

Bemærk at den valgte levering ved checkout ikke har betydning for hvordan det leveres.

Hvis der bestilles øvrige produkter/planter sammen med nyttedyrene, vil disse blive leveret særskilt og muligvis til hjemmeadressen. 

Ordrer med tastefejl i telefonnummer, e-mail, adresse mm erstattes ikke. Tjek derfor en ekstra gang om dine oplysninger er korrekte.

Pakker som ikke afhentes senest 1 dag efter levering til pakkeboks erstattes ikke. 

Vi anbefaler at man henter PostNord app'en. Hvis pakken bliver leveret i en ubemandet pakkeboks, vil der på app'en vises en afhentningskode. 

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.

Rovmiderne, kendt som Amblyseius swirskii, kommer i pakker med 10 individuelle små poser og bruges til at forebygge angreb af trips og mellus på prydplanter, bærbuske, agurker, peberfrugter og lignende afgrøder. Disse små poser skal hænges op på planterne, og i løbet af de næste 4-6 uger vil rovmiderne dagligt forlade poserne for at finde og bekæmpe tripslarver, såvel som æg og larver af mellus. Hvis der ikke findes trips eller mellus, kan rovmiderne også overleve ved at jage andre mider og ved at ernære sig af pollen. Det er vigtigt at bemærke, at Swirskii rovmider trives bedst ved temperaturer over 18°C og kan tåle temperaturer helt op til 40°C, men de bliver inaktive ved temperaturer under 15°C.

For optimal anvendelse anbefales det at bruge 1 lille pose Swirskii rovmider pr. plante eller 2-3 små poser pr. kvadratmeter.

Det skal bemærkes, at der findes tropiske potteplanter, der kan have sorte trips og trips med sorte og hvidstribede mønstre, og disse kan være vanskelige at bekæmpe med nytteinsekter.

Virker forebyggende

Brugsanvisning:

For at opnå de bedste resultater er det vigtigt at hænge de små poser op tidligt, normalt i maj/juni måned i drivhuset, inden trips og mellus bliver et større problem. Poserne bør hænges på sidegrene eller bladstilke og helst i skygge, under bladene, for at undgå udtørring. Det er en god idé at opretholde høj luftfugtighed ved at vande jorden eller på anden måde, især i begyndelsen af sæsonen, når planterne stadig er små. Swirskii rovmider spiser kun små tripslarvestadier og æg, samt op til det andet larvestadium af mellus. De angriber ikke de store larver eller voksne insekter. Derfor er det vigtigt at foretage en forebyggende udsætning. Det kan også være fordelagtigt at kombinere Swirskii rovmider med fangplader og brugen af Orius rovmider til voksne trips og mellus, samt Encarsia snyltehvepse til bekæmpelse af melluslarver. Bemærk venligst, at posen allerede har forudgjorte huller, hvorfra rovmiderne vil komme ud. Der er ikke behov for at åbne posen eller forsøge at lave hullerne større.

Opbevaring: Rovmiderne bør fordeles på planterne straks efter modtagelse, men de kan opbevares i 3-4 dage ved 15°C, hvis nødvendigt, før de anvendes.

Lokation : 203