Stjerneskærm (Astrantia major)

39,95 kr

Har du ikke en Astrantia i din have endnu? Så er det med at få skaffet en - for når først du har oplevet den i haven, vil du finde ud af, at stjerneskærmen er et must-have. Stjerneskærmen er kendetegnet ved dens oprette og på sigt tætte vækst, og derudover først og fremmest de unikke, meget små, hvide og sartrosa blomster placeret i en skærm og omgivet af en stjerneformet krans af større blomsterblade, som blomstrer i juni-september.

Stjerneskærmens neutrale farver og de små blomster gør den til en noget mere diskret staude end mange af de store og farverige, blomstrende planter, vi ofte ser i foråret og om sommeren, men dens fine udseende er stadig slet ikke til at stå for - så er du til den mere nedtonede stil, er stjerneskærm lige en staude for dig.

Astrantia major har en lang række nævnelsesværdige fordele - blandt andet er den velegnet i krukker, og efter at have prydet haven eller terrassen, er den også smuk til snit og brug i fine buketter. Derudover blomstrer den i en lang periode helt fra juni-september, og så har den et højt nektarindhold, der giver stauden en tiltrækkende effekt på insekter, så du kan skabe liv i din have.

Og når det kommer til pasning og pleje, så er stjerneskærmen heller ikke en meget krævende staude - sørg blot for, at den vandes og ikke udtørrer. Ønsker du at kunne nyde blomsterne bare lidt længere hen mod oktober, er det også muligt - fjern blot nogle af de afblomstrede blomster, så forlænges blomstringen. Ellers trives stjerneskærmen både i sol og halvskygge i en næringsrig havejord. Og så er det en fuldt hårdfør staude.

I daglig tale kaldes Astrantia major ofte bare for 'Stjerneskærm', blandt andet fordi det er en af de mest kendte arter af stjerneskærmen, men faktisk hedder Astrantia major 'Stor Stjerneskærm'. Den store stjerneskærm bliver omkring 0,6-1 meter høj.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 5 ens få 10 % rabat
  • Køb 15 ens få 15% rabat
  • Køb 50 ens få 20% rabat
  • Køb 100 ens få 25% rabat
  • Køb 500 ens få 30% rabat
  • Køb 1000 ens få 40% rabat
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer
  • Bemærk: Om efteråret og tidlig forår er mange stauder visnet tilbage. De har dog et godt rodnet og kommer igen.
  • Bemærk: Om sommeren klipper vi jævnligt stauderne tilbage, for at holde dem flotte og tætte.

Vækst: Middeltvoksende, opret
Løvbeskrivelse: Snitdelte, grønne
Højde: Kan blive 50-100 cm
Blomstringstid: Juni - september
Blomster: Små, sartrosa blomster
Placering: Trives i sol-halvskygge
Jordtype: Vokser i næringsrig havejord
Særlig egnet til: Haver, parker og i krukker. Velegnet til snit
Egenskab: Selvsående
Hårdførhed: Fuldt
Antal planter pr. m²: 6 stk. 

Pottens størrelse: Fra 9 cm

Lokation : 3.1