Trykfilter Bioclear XL 30000 - Pondteam

4.999,00 kr
Varenummer
40210

Trykfiltre er nok den filtertype som er mest populær og det er fordi de er lette at skjule. Disse filtre kan nemlig graves ned, ved siden af bassinet, så kun toppen er fri, vandet kan derefter ledes op til et vandfald. Dette gør det lettere når man vil skjule filteret. Filteret behøver heller ikke nogen høj placering da filteret er helt tæt.

Pumpen presser vandet gennem filtermaterialet som består af flere skumgummisvampe med forskellige størrelse porer. I de fine svampe trives bakterier som kræver lidt ilt og nedbryder nitrater som omdannes til kvælstof. Dette modvirker alger som behøver nitrat som næring. I de grove svampe (blå) trives de mere iltkrævende bakterier som nedbryder den giftige nitrat som ellers er farlig for fiskerne. Nederst findes en beholder med Biobolde som totalt har en enorm overflade, hvor nyttige bakterier trives. Filteret har også en indbygget UV-C enhed.

Max bassinstørrelse uden fisk: 30000 L vand
Max bassinstørrelse med få fisk: 15000 L vand
Max bassinstørrelse med mange fisk/koi: 8000 L vand

VIGTIGT - Vinteropbevaring:
Filteret tages altid ind om vinteren. Inden opbevaring er det meget vigtigt at få det klargjort dertil. Selve filteret renses, returskylles og alle filtersvampene rengøres samt kvartsglasset. Eldelen tages op så evt. kondens kan komme ud og bliver helt tør. Delene stilles et tørt sted indtil opsætning igen i den efterfølgende sæson.

Bemærk: Vi anbefaler altid at man får udskiftet sin UV-C pære om foråret. Selvom pæren i princippet virker, bliver effekten fra selve UV-pære svækket efter en hel sæson og vil ikke fungere lige så optimalt fremadrettet.    

Opsætning/igansætning efter vinteropbevaring: 
Ved opsætning monteres pumpe og filter - tjek altid om der er lys i filteret (kan kun tjekkes når den er rigtigt monteret i filteret) og om vandet kører igennem som det skal. Efter 5 dages drift tilsætter man Mikro start pulver i havedammen og slukker filteret - bemærk pumpen skal stadig køre! 
12-24 timer efter mikro start er tilsat tænder man igen for filterets UV. 
- Dette gøres for at skabe den rigtige bakteriebalance inde i filteret.      

Tilkøbs muligeheder:
Anbefalet slange str: 50 mm - kan købes Her
Spændebånd: kan købes Her
Anbefalet pumpe: Super Flow Techno Pro 22000S/86w  

Obs. Produktbillede 6-7 er blot datablad på produktet. Her ses de reservedele der kan skaffes hjem.

  • Selvom varen er ’på lager’ kan det være hos ekstern leverandør eller i begrænset mængde

Varenummer: 40210

Højde: 85 cm
Diameter: 60 cm
Max pumpeflow: 15000 l/t
Filtervolume i L: 80 L
Indbygget UV-C enhed: 55 W - Køb ny Uv 55 w pære Her
Volt: 230
Energiforbrug: 55 W
Filter ind-/udløb: 40/50 mm
Biomateriale: Biobolde 
Garanti: 2 år (gælder ikke UV-lys og filtermateriale)

Hvor stort et filter skal jeg have?
Udregn hvor mange liter vand du har i din havedam - LxBxD - Hvis havedammen er i fuld sol i mere end 6 timer om dagen skal der pålægges 25% i vandvolume - Hvis havedammens dybde er mindre end 75 cm skal der også pålægges 25% i vandvolume. Eksempel: Din havedam er 2 m lang 2 m bred og 50 cm dyb. (2*2*0,5) = 2000 L

Hvis du har en 2000 L havedam der står i fuld sol med få fisk i skal du beregne et filter til 2500 L.

Er der spørgsmål så kontakt os pr. mail på [email protected] eller kom ud i butikken

Lokation : 1.9.3