Blåaks (Sesleria nitida) - Flere varianter

239.95

Sesleria nitida er en enestående, smalbladet prydgræs, som blomstrer i april-juni måned. På dansk kaldes Sesleria nitida for Blåaks og nærmere bestemt for Grå Blåaks. Det navn kommer blandt andet fra græssens bladfarve. Bladene er nemlig grønne med et strejf af sølv-grå-blå og let overhængende. En græs som denne visner delvist ned hver vinter, og derfor siger man inden for planternes verden, at denne græs er delvist stedsegrøn eller halvstedsegrøn, da dele af græssen stadig bevares vinteren over. I perioden fra april-maj springer blomsteraksene desuden ud med fine og elegante, hvid-brunlige blomster.

Sesleria nitida er en forholdsvis høj Sesleria, hvor selve græssen bliver omkring 50 cm høj, mens blomsteraksene bliver cirka 80 cm høje, og derfor angives denne Blåaks´ højde oftest som 50-80 cm. Derudover er både væksten og bladene hos Sesleria nitida generelt en smule kraftigere, end hvad der gør sig gældende for flere andre blåaks-arter. Selve væksten er tuedannende, hvilket betyder, at græssen får en bredere form, som tiden går, men midten af planten bliver mere tom og nøgen.

Blåaksene og græsserne generelt er inden for det seneste årti blevet meget populære i haven, blandt andet fordi de er meget enkle og skaber en flot kontrast til de mange farverigt blomstrende planter, der ellers plantes, og samtidig fordi de skaber fornemmelsen af en meget naturlig have, som er utrolig moderne. I haven kan blåaksen bruges både som bunddække, forgrundsplante i beplantninger, i krukker og også i stenbedet, da den grå blåaks er meget tørketålende.

En anden af de moderne fordele ved græsser er desuden også, at græsserne er med til at give en have, der er nem at passe og ikke kræver meget vedligeholdelse. En af grundene hertil er blandt andet også, at Sesleria nitida er fuldt hårdfør.

Grupperede varenumre
Produktnavn - Gå til produktLagerPris Antal
Blåaks (Sesleria nitida) Potte 9 cm
59,95 kr
Blåaks (Sesleria nitida) potte 2 liter
89,95 kr
Blåaks (Sesleria nitida) potte 5 liter
189,95 kr
Blåaks (Sesleria nitida) potte 7,5 liter
239,95 kr

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 5 ens få 10 % rabat
  • Køb 15 ens få 15% rabat
  • Køb 50 ens få 20% rabat
  • Køb 100 ens få 25% rabat
  • Køb 500 ens få 30% rabat
  • Køb 1000 ens få 40% rabat
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer
  • Bemærk: Om efteråret og tidlig forår er mange stauder visnet tilbage. De har dog et godt rodnet og kommer igen.
  • Bemærk: Om sommeren klipper vi jævnligt stauderne tilbage, for at holde dem flotte og tætte.

Bliver op til 50-80 cm høj
Tæt, tuedannende, smalbladet græs
Lysegrønt, stedsegrønt løv
Blomstrer med hvid aks i april-juni
Trives i sol/halvskygge
Vokser i alm. veldrænet havejord
Antal pr. m2.: 6
Velegnet som forgrund af beplantninger og krukker
Fuldt hårdfør

Lokation : 3.7.4