Banner top bær fra haven

Hvornår modnes bærrene i haven?

Alle der har frugthaver ved at buskene har deres helt egen rytme. Jordbær høstes, og derefter begynder hindbærrene at modne. Ribs er modne i en lang periode og først fra slutningen af juli kommer blåbær og solbær på banen. Har man en meget varm sommer, så kan denne rytme godt ændre sig lidt og flere bær modnes på samme tid.

Her kan du se vores kategori BÆRBUSKE.

Hvad kan man lave ud af hindbær fra haven? 

Der er mange muligheder og det er super hyggeligt, at kunne plukke sine egne bær og derefter rent faktisk fremstille noget ud af det. Med hindbær kan man fx lave lækre kager, friske smoothies, milkshakes, en smagfuld gele, eddike eller marmelade. Man kan også bruge bær i sommersalaten, som giver en dejlig smag og samtid også ser flot ud. 

Se vores hindbærbuske HER.

Hvad kan man lave ud af ribs?

Man kan fremstille skønne geléer ud af ribs samt rysteribs, som er friske bær rørt sammen med sukker. Ribs er også fantastiske i bagværk og saft. Bærrene er både dekorative og smager godt i en grøn salat. Man kan også fryse ribs ned i isterninger, så et glas hvidvin bliver endnu skønnere i sommervarmen.

Hvad kan man lave af stikkelsbær?

Stikkelsbær er gode til kompot og i smoothies. Kompot er lækkert sammen med retter der indeholder fisk. Man kan også brug kompot sammen med stærke oste og som tilbehør til vaniljeis. Stikkelsbær er også gode til marmelade sammen med hyldeblomster. Lige som med ribs kan stikkelsbær også bruges i isterninger. 

Hvad kan man lave af solbær?

Solbær er god til saft, syltetøj, sorbet-is, smoothies og i mange kager. Man kan også fryse dem ned i isterninger, og bruge dem i børnenes drikke i sommervarmen.

Hvad kan man lave af blåbær?

De fleste af os elsker bare blåbær! Blåbær kan bruges som sunde snacks direkte fra busken eller skålen, og de er fyldt med gode vitaminer. De kan bruges på morgenmaden eller man kan mose nogle bær og blande med lidt sukker samt citronsaft og vupti, så er der lækker blåbærmarmelade til brødet. Syreindholdet i blåbær er meget lavt, så det er altid en god ide, at tilsætte noget syrligt som citronsaft eller syrlige æbler, hvis man laver en marmelade. Blåbær er gode i bagværk og drikkevarer.

Se alle vores blåbærbuske HER.

Nem opskrift på blåbæris
3 dl blåbær
3 spsk. sukker
3 æggeblommer
100 g flormelis
1 spsk. vaniljesukker
¼ l piskefløde

Kog blåbær og sukker til bærrene brister. Sigt massen og afkøl væsken. Pisk æggeblommer med flormelis og vaniljemassen. Vend blåbærvæsken i. Pisk flødeskum og vend det forsigtigt sammen med blåbæræggemassen. Stilles i fryseren eller hældes på forme til ispinde.

Banner bund bær