Foråret er på vej og det kribler i fingrene for at komme i gang

Inden man går i gang med at plante blomster i sine krukker, er det en fordel, at rengøre krukkerne og smide det gamle jord ud i enten ens bede eller på genbrugspladsen. På den måde får man tjekket, om ens krukker skulle være blevet beskadiget hen over vinteren. Man kan også købe nye flotte krukker, hvis man synes terrassen trænger til lidt fornyelse.

SE VORES KRUKKER HER

Udendørs krukker

Hvor køber jeg de bedste blomster til mine krukker? 

Så er det bare at komme af sted til den lokale planteskole og lade sig friste. Planteskolerne har ofte et stort udvalg af både forårsblomster og sommerblomster og det kan være rigtig svært at vælge. På de fleste planteskoler er der god service, og man har mulighed for at spørge gartnerne til råds.

Hvor er det bedst jeg stiller mine krukker?

Hvis man vælger blomster til sine krukker, skal man tænke over hvor krukkerne skal stå i forhold til ens hus og vejrforholdene. Nogle blomster er mere hårdføre end andre, og det er en god ide, at spørge gartneren på planteskolen til råds inden man vælger blomsterne. Smukke blomster tiltrækker sig nemt opmærksomhed, men trives de ikke, bliver de hurtig kedelige at se på. 

Forårsblomster Blomster i krukker Blomster i krukker Blomster på en bænk

Hvilken jord er bedst til krukkeblomster?

Jespers Planteskole anbefaler krukkejord til at plante i. I en god krukkejord er jord- og gødningsforholdene de helt rigtige, hvilket giver de bedste vækstbetingelser for de små forårsblomster.

Køb krukkejord HER

De første forårsblomster kan være: Hornvioler, forårslyng, minipåskeliljer og andre løgplanter. Når vi kommer til påske og temperaturene er bedre, kan man plante spanske margueritter, soløje, lavendel, efeu og mange andre.

Ønsker man et mindre træ i sin krukke, kan man med fordel bruge pil, cotoneaster eller buksbom.

Vil man have højde i sine krukker, kan man fra sidst i april, plante slyngplanter op af et espalier i sine krukker. Det kan være Susanne med det sorte øje, lathyrus/ærteblomst, bærgerranke, bourgonvilla og passionsblomst. Vær opmærksom på at gøde med krukkegødning hver uge og vand ofte for at skabe flere blomster og opretholde flotte grønne blade.

Susanne med det sorte øje  Susanne med det sorte øje