Indretning og opbevaring i mit drivhus

Hvordan indretter jeg mit drivhus bedst?

Selvom et drivhus ikke nødvendigvis er særlig stort, kan man sagtens få en hel del ud af meget lidt plads. Her gælder det blot om at indrette sig godt og prioritere hvad man synes er vigtigst. Det skal både se hyggeligt ud og være funktionelt. Mange har et lille bord med stole eller et cafesæt i deres drivhus, så man kan sidde og nyde duften og synet af de mange drivhusplanter.

Drivhusplanter   Cafesæt

Hvordan skaber jeg plads til opbevaring?

Når man har et drivhus, har man også en del redskaber dertil. Her gælder det om, at finde plads til disse redskaber. Man kan f.eks. anvende drivhushylder eller drivhusborde, som man kan arbejde ved. Mange har et langt plantebord i den ene side af drivhuset og hylder ovenover til planter der kræver meget lys. Under bordet kan man have kasser og lignende til alt det løse.

Hvis drivhuset ikke er så stort, kan det være en stor fordel at bruge løse hylder og mindre borde, som man nemt kan flytte rundt med. I øjeblikket er det utrolig populært med trallebænke og moderne palleborde, som både kan bruges udenfor og indenfor. Disse møbler skaber en fantastisk hyggelig stemning, hvor du f.eks. kan sætte planter på eller en sød lille trækasse med nogle af dine redskaber.  

Plantehylde     Trallemøbler    Plantehylde

Hvad findes der af udstyr til mit drivhus?

Når man har et drivhus med mange planter, kan det være en stor fordel at anvende et drypvandingssystem. Et sådan vandingssystem vander dine planter automatisk og du slipper derfor, for at spekulere i at få vandet dine planter. Dette er også en stor fordel, hvis du skal på ferie. Man kan lave vanding helt ned til hver enkelt plantes behov og man har tilmed mulighed for at sætte en tågedysse op som køler planterne.

Hvis man ønsker at skabe en beskyttende ’hinde’ fra solens stråler eller kulde, kan man købe et skyggenet, som sættes op med afstandsholdere til dit drivhus. På Jespers Planteskole sælger vi også nedløbsrør til dit drivhus, hvilket gør det muligt for dig at opsamle regnvand, som du kan genbruge til vanding. Er luften i dit drivhus tæt og fugtig, så har vi her løsningen. Et jalousivindue sørger for at du får frisk luft ind i dit drivhus.

Jordens temperatur ved dine planter er heller ikke ligegyldig. Køb et jordtermometer og sikre dig at jorden har den rette temperatur. Er der grimme alger på dit glas i drivhuset og er du træt af meget rengøring, så er produktet Nano glasforsegling lige hvad du mangler.

 

Se alt vores tilbehør HER