Japansk Kirsebær

Hvor kan jeg plante mit Japanske kirsebærtræ?

Japansk kirsebær er et meget alsidigt træ, hvor mulighederne er mange. Japansk kirsebær kan både plantes som mindre træer i havebedet eller som små opstammede træer i krukker. Nogle bruger også Japansk kirsebær som solitære træer til at skabe skygge på terrassen.

Se vores udvalg af Japansk Kirsebær HER

Hvordan ser blomsterne ud på Japansk Kirsebærtræer?

Blomsterne er lyse og utrolig smukke. Farven på blomsterne er hvidlige til lyserøde og kan være både enkelte eller dobbeltblomstrende.

PRUNUS SERRULATA 'AMANOGAWA'    Prunus serrulata 'Royal Burgundy'    PRUNUS 'ACCOLADE'

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg planter et træ?

Når man er ude og vælge et træ til haven, skal man beslutte, om den skal være opret eller hængende, blomsternes farve og barkfarve. Når træet et valgt, skal man huske opbindingsstolper og sele for at beskytte træet mod vind. Stolpen stabiliserer træet og giver en flot lige stamme.

Det er en god ide, at tilføre komposteret kojord, når man planter træet. For at opretholde god fugtighed og bedre rodfæstning anbefaler vi, at man investerer i en vandingspose, den kan bruges i 2 vækstsæsoner pr. træ.

Når træet er plantet og etableret efter ca. 2 vækstsæsoner, anbefales det, at man vander i tørre perioder. Udover vanding skal man gøde med organisk universal gødning 3 gange om året og holde jorden rundt om stammen fri for ukrudt. Hvis man gerne vil undgå at græs og ukrudt kommer for tæt på stammen, kan man lægge en ’Smart kant’, plante skyggetålende bunddækkeplanter eller lægge kakaoflis.

Ønsker man japansk kirsebær i andre varianter, kan den fås i søjleform (Prunus serrulata amanogawa), som bliver ca. 2 m bred og oktober kirsebær (Prunus subhirtella) som blomstrer 2 gange om året.