Et planteportræt af Magnolia

Magnolia kan være en ægte forårsforelskelse for mange. Det er svært ikke at blive forårsforelsket, når magnolie står med sine spændstige lådne blomsterknopper i februar til marts måned, for senere at springe ud hen i april ofte på nøgne grene.

Magnolia Rosa Magnolia Gul Magnolia knopper Gule magnolia knopper

Køb magnolia her

Hvilke farver fås Magnolia i?

Mangfoldigheden er stor i farver og former og Magnolia fås lige fra hvid til rosa-pink, purpurrøde og endda blålige og gule varianter. Alle er de smukke og ofte sarte i farverne. 

De smukke klassikkere som har tulipanformede blomster, heraf kælenavnet Tulipantræ, forveksles af og til med det ægte tulipantræ Liriodendron tulipifera eller et væld af stjerneformede blomster på stjernemagnoliaerne Magnolia Stellata. Ikke at forglemme Åkandemagnoliaen, som har smukke skålformede åkandelignende og duftende blomster. Magnolia Sieboldii blomstrer senere hen i maj til august måned.

Hvordan får jeg succes med Magnolia?

Få succes med den helt rette placering ved at plante i en god dybmuldet let sur og fugtighedsbevarende havejord et sted med sol og læ. Rodnettet der er sart og ligger tæt på jordoverfladen skal have ro især i etableringsfasen. Magnoliatræerne vil med årene vokse sig smukkere, og især som solitære planter. Magnolia vokser ofte som en flergrenet bred busk, men kan også købes opstammet.

Kakaoflis er super godt til surbundsplanter, da det forhindrer ukrudtet i at gro omkring planterne. Magnolia skal plantes i en god spagnum eller surbundsjord. Køb spagnum HER.

Kakao-flis    Spagnum  Surbundsjord