Smukke påskeklokker – Pryder både i haven og på spisebordet

Påskeklokker som på latin hedder Helleborus minder en del om dens nære slægtning julerosen. Påskeklokken blomstrer tidligt og har en fantastisk evne til at klare frost. Planten er i stand til at rejse sig efter at have lagt sig fladt ned mod jorden når frosten har ramt planten, og igen rejse sig når tøvejret kommer.

Påskeklokker fås i mange smukke farver, hvor nogle er fyldte og andre er enkle. Specielt når vinteren har været mild, blomstrer de smukke påskeklokker tidligt og nogle gange allerede fra januar måned og helt indtil hen i april. Påskeklokker kan nemt anvendes til afskæring og er utrolig smukke på bordet til påskefrokosten med familien. Vær opmærksom på at ridse stænglerne og sørg for at de kommer i vand kort tid efter afklipningen.

Hos Jespers Planteskole har vi flere smukke varianter - SE VORES STORE UDVALG AF STAUDER HER

Her ses nogle af vores flotte påskeklokker - Tryk på billedet for at se mere

PÅSKEKLOKKE (HELLEBORUS OR. 'DOUBLE ELLEN PURPLE')      PÅSKEKLOKKE (HELLEBORUS OR. 'PRETTY ELLEN WHITE')      PÅSKEKLOKKE (HELLEBORUS OR. 'DOUBLE ELLEN PICOTEE')

 

Hvor skal jeg plante påskeklokker?

Det er en god ide, at plante sine påskeklokker under buske og træer, hvor man også planter andre forårsbebudende løg. Du kan også plante påskeklokker i krukker, der vil skyde frem år efter år og skabe hygge ved din indgangsdør.

Hos Jespers Planteskole har vi mange flotte krukker. SE VORES UDVALG HER

 

Hvad kræver påskeklokker?

Påskeklokker trives bedst i skygge/halvskygge og skal plantes i almindelig fugtigholdende havejord. Påskeklokker kommer frem hvert år og er en flerårig plante. Man skal sørge for at klippe gamle visne blade væk, inden de nye blade dannes.

Det er en rigtig god ide at gøde let efter blomstringen. Hvis du har tung lerjord, er det en god ide at blande spagnum i, så jorden er mere drænet. Det er vigtigt at vande ved plantning og indtil planten har fået sit rodsystem fuldt udviklet. Ukrudt skal luges væk, men pas på ikke at luge den nye yngel. For at undgå for meget ukrudt kan man sprede et jordfobedrende middel, som forhindre ukrudt i at formere sig SE HER

På Jespers Planteskole har vi flere forskellige typer jord TRYK HER

 

Sphagnum 40 liter KØB HER                    Sphagnum 300 liter KØB HER

           WEIBULLS UGØDET SPHAGNUM 40L                         WEIBULLS UGØDET SPHAGNUM 300L