Syren banner

Hvornår blomstrer syrener?

Syrener er nogle af de buske, der blomstrer først om foråret. Blomsterstandende er lange og vises meget tydeligt grundet de smukke stærke farver blomsterne har. Blomsterne rækker helt ud over de ny udsprungne lyse blade. Farverne strækker sig fra hvid til lilla og tofarvet. 

Dufter syrener?

Ja, de kan godt give en liflig duft, hvis man vælger en af de større arter.

Disse to syrener er med duft:

Syren Sensation      SYRINGA VULGARIS 'PRIMROSE'

Hvor høje bliver syrener?

Højden på en syren kan variere fra ca. 90 cm for Syringa Meryeri til ca. 4 meter for Syringa Vulgaris. Syringa Vulgaris er den mest velkendte herhjemme og med op til 15 cm lange blomsterstande giver den en flot baggrund i et bed.

Hvordan og hvornår planter jeg min syren?

Det bedste tidspunkt for plantning vil være når temperaturen er omkring de 10 grader, da planten så vil bruge tid på at sætte rødderne hvilket vil gøre den sundere. Syren må plantes i fuld sol og ved de mindre planter også i lidt skygge. Jorden skal løsnes godt og tilfør gerne komposteret kojord for at give den bedste start for planten.

Hvordan gøder jeg min syren?

Plantes der i foråret, er det en fordel at sætte planten i vand, mens man løsner jorden og efterfølgende vander godt efter planting. Man skal forsætte vandingen den første vækstsæson igennem. En organisk universal gødning, som man giver 3 gange fra april til august måned vil være optimal.

Er der flere varianter af syren?

Ja, det er der. Ønsker for eksempel flere muligheder til et mindre bed, kan vi anbefale amerikansk syren Ceanothes delilianus, som har mere kuglerunde blomsterhoveder og blomstrer senere på året fra omkring juli til september måned.

Se alle vores syrener her