Lav råsyltede aronia

Aronia er blevet utrolig populær de seneste år - og af god grund! Den lille busk pryder ikke bare haven, men er også en sund fødevarekilde. Du kan bruge dine aroniabær til lækre juicer, smoothies, saft, marmelade m.m.

 

Råsyltede aronia

Bærerne smager ikke godt, hvis du spiser dem direkte fra busken, du skal sylte dem først.
Vil du gerne bruge dine bær? Så læs her hvordan du gør:

 

Ingredienser:

  • 1 kg bær

  • 300 g sukker

  • 1 dl vand

  • 1 tsk. citronsyre

Start med at opløse cintronsyren i vandet. Mas bær og sukker sammen, så saften kan trænge ud.  Bland derefter massen med vandet. Når dette er gjort, skal du hælde det på glas og lade det trække i 2-3 dage og vupti - lækre syltede aroniabær.

De råsyltede bær kan holde sig i ca. 2 uger, hvis de står på køl. De er super sunde og indeholder mineraler som jern, kalk, mangan, jod, kobber, bor, kobbolt og molybdæn, samt vitaminerne A, B2, B6, C og E.

 

Har du endnu ikke en aronia busk? Så kan du købe den her