Roser i haven er både smukt og romantisk

Roser er ofte tegn på kærlighed og romantik og de er nogle af de skønneste blomster at have på sin terrasse eller i sin have. Roser fås i næsten alle farver og afskygninger og er derfor elsket af mange. Er du også helt skudt i roser? Så burde du overveje barrods roser, som et middel til at få skønne roser, lidt billigere.

Hvad er en barrods rose så?

Barrods roser, og barrods planter i det hele taget, er planter som kommer uden jord om deres rødder. Det lyder lidt sjovt, men det er rent faktisk det, som er med til at holde prisen nede på roserne, så du kan få mere for mindre.

I og med at der ikke er jord og potte med rosen, er der gået mindre omkostninger til materialer og også mindre tid og håndtering. Barrods roser er også ca. et år yngre end roser i potte. Alt dette taget i betragtning gør, at leverandøren kan sælge roserne billigere og du derved kan købe dem til lavere priser. 

Barrodsroser sælges i et bundt af fem, da vi anbefaler at man planter 3-5 roser pr. kvadratmeter for at få et fyldigt og smuk udtryk.  Du kan også vælge at plante tre i en krukke og to i haven – mulighederne er mange.

Alle roser som kan fås i potte, kan også købes som barrods – og skal du have mange roser, er barrods roser sikkert det mest økonomiske valg. Plant og behandel dine barrodsroser på samme måde som alle andre roser. Husk at podestedet skal 10 cm under jorden, da roser arbejder sig op ad jorden. Derefter er det vigtigt, at du hypper jorden op omkring rosen for at bevare podestedet under jorden. 

Du skal dog forvente, at det tager barrodsroser lidt længere tid om at blive kraftige og vokse sig lige så tætte som roser i potte, da barrodsroserne er et år bagud i deres udvikling.  

Se vores store udvalg af roser her.

Er du i tvivl, skal du ikke tøve med at skrive, ringe eller komme et smut forbi planteskolen.   

Vær opmærksom på at barrodsroser, og barrodsplanter generelt er en bestillingsvare og fås i perioden midt oktober til midt april.