3 steps til en pænere græsplæne

Henter data... 3763 visning(er)
3 steps til en pænere græsplæne

Den bedste greenkeeper er dig selv. Det kan måske være intimiderende eller hårdt at tænke på at være din egen greenekeeper, men det behøver det skam ikke at være. Det skal være praktisk og sjovt at passe på sin have, så man kan nyde den året rundt. Denne planteblog vil fokusere på græsplænen, hvor mange har eller vil støde på problemer. Om det er pletter, ujævnheder eller gult græs. Læs med i denne blog, for at se hvad fordelene er ved at være din egen greenkeeper, og hvordan du tager dig af din græsplæne.

At være sin egen greenkeeper bringer mange fordele med sig. For det første sparer du en masse penge. Det kan være dyrt at hyre en greenkeeper til at komme og ordne din have, specielt græsplænen, da den fylder flere kvadratmeter. Når du er din egen greenkeeper, får du et større indblik i, hvordan din have reagere på forskelligt vejr og behandlinger, og du får derfor mere kontrol over din have, og kan skræddersy netop de behandlinger din have har brug for. Det giver også en stor tilfredstillelse og værdi når det gode vejr ankommer og du ser din have pryde, med smukke blomster og blødt, smukt og grønt græs. Det behøver ikke være svært at pleje græsplænen. Med kun tre produkter og tre steps kan din have se fantastisk ud igen. 

Lad os se nærmere på, hvad de tre produkter er, og hvordan du kan bruge de forskellige produkter.

1: Vertigazon Plænekur

Vertigazon Plænekur er et fantastisk produkt, der er designet til at hjælpe med at holde din græsplæne sund og grøn. Det er en enkel og nem måde at dræbe ukrudt og mos på, samtidig med at det giver næring til græsset. Vertigazonen spredes blot over hele græsplænen, som blot kan gøres med hånden. Her efter lader du plænen være i 6 uger før du gør mere.

2: Universal organist plænegødning

Efter de 6 uger, fordeler du en universal plænegødning på græsplænen. Universal organisk plænegødning er en type gødning, der er designet til at forbedre væksten og trivslen af græsset i din græsplæne på en miljøvenlig måde. Denne type gødning er organisk, hvilket betyder, at den er lavet af naturlige materialer, såsom kompost, tørv og animalsk gødning. Når du anvender universal organisk plænegødning, kan det hjælpe med at forbedre jordens struktur og frugtbarhed. Herefter venter du 6 uger igen.

3: Endnu en omgang plænegødning og eftersåning

Efter du har fordelt plænegødning og ventet 6 uger, skal du sprede plænegødningen over græsplænen endnu engang. Herefter er du færdig og din græsplæne vil komme til at se blødt og farverig ud. Mens du plejer din græsplæne kan du undervejs bruge græsfrø til eftersåning af bare pletter eller tynde græsområder.

Således har du været i gennem alle 3 steps, og du vil herefter have en sund og farverig græsplæne! Se også videoen nedenfor for at høre mere.

Døjer du med mos i græsplænen?

En flot græsplæne kan få en hel have til at se frodig og lækker ud. Men der er ting som truer det grønne idyl, og det er den evige mos plage. Mos er særdeles udbredt i Danmark pga. luftfugtigheden.

Men der er gode råd at hente, når det kommer til at skille sig af med mosset:

For det første har du en nyanlagt græsplæne, så er det helt klart bedst at forbygge mod mos i stedet for at bekæmpe det, når skaden er sket. Mos hader gødning! Derfor kan du ved at holde dit græs sundt få så tæt en græsplæne, at mosset ikke kan trænge ind. Du kan finde vores gødning her.

Er skaden allerede sket? Så er der her et par tips til, hvordan du kommer af med det:

1: Er din plæne svært angrebet, er løsningen at rive det væk med en mosrive først (tag så meget som muligt). Derefter kan du bruge en vertikalskærer, som på bæredygtig vis forbedrer plænens luft-, vand- og næringsabsorbering betydeligt. Skæreren både lufter og fjerner mosset. Riv derefter det løse mos væk, før du går videre til næste trin. For at være helt sikker på at både mosset, og dens rødder er helt væk, kan du anvende et biologisk mosfjerningsmiddel. Midlet er i sprøjte form og danner en usynlig og nedbrydelig mikrocoatning, der forhindrer mosset i at få fugt og næring fra luften.

2: Efter sådan en omgang, kan du ved svære tilfælde, blive efterladt med bare pletter i græsplænen, hvor mosset har været. Der kan du efterså noget græs. Der græsfrø i forskellige slags her, sådan at selv de mindste behov kan blive dækket.

3: Derefter er det blot at forebygge fremtidige angreb ved at gøde din græsplæne, så den bliver tæt og sund. Køb plænegødning her

Vi håber, at du får held med det! Og husk, at vi som altid står klar med vejledning.

Så let kan det gøres at være sin egen greenkeeper, og hermed har du sparet et masse penge, fået mere bekendtskab til din have og kan være godt tilfreds med dit arbejde.

Gav dette dig lyst til at blive din egen greenkeeper, så har vi lavet en greenkeeping pakke til plejning af græsplænen til dig. Se og køb den her.