Dyresikre løg

Henter data... 2228 visning(er)
Dyresikre løg


Det er tid til at lægge forårsløg i haven, men måske har du problemer med at råvildt eller mosegrise spiser løgene, her kan du se de blomsterløg, som dyrene ikke bryder sig om. Heldigvis har mange haveejere ikke problemer med dette, men ved du at din have er godt besøgt kan det være godt at læse med her.

Marianne Andersen fra Haveglæder skriver her lidt om dyresikre løg. 

Hvor blev de af?

Måske kender du også følelsen af, at du planter blomsterløg, men aldrig rigtig får blomsterne at se? Sådan er det ofte sket her i haven, for selvom vi er glade for dyrelivet, så vil vi nu gerne selv kunne nyde blomsterne. Det er især rådyr og mosegrise, som kan være en hindring for fine og flotte blomsterløg, og sidstnævnte synes rigtig godt om at bo her i haven.

Som du kan se på listen af løg, som er dyresikre, så er der stadig mange forskellige blomsterløg at vælge mellem, så selvom dyrene strejfer rundt i din have, så er der blomsterløg, dyrene ikke bryder sig om. 

Råvildtsikre blomsterløg:

Mosegrisesikre blomsterløg: 

Tulipaner

Du mangler måske at se tulipaner på listen? Desværre er tulipaner netop de blomsterløg, som både råvildt og mosegrise bare elsker at gnaske i. Hvis mosegrisene ikke allerede har gnavet løget i stykker, så snupper råvildtet knopperne inden de springer ud. Det kan du komme til livs ved at lægge tulipanløg i krukker og opbevare dem i drivhuset, carporten eller udhuset til det bliver forår. Råvildtet kan stadig finde på at æde knopperne, men så gælder det om at placere krukkerne, så dyrene ikke så let kan komme i nærheden af dem.