Sæt forårsløg i efteråret

Henter data... 2385 visning(er)
Sæt forårsløg i efteråret


Ønsker du blomster i haven allerede i det helt tidlige forår så skal du sætte løgene i efteråret inden frosten sætter ind.  

Det kan måske være svært at forestille sig lige nu, hvordan et lækkert blomsterflor af forårsblomster ser ud på denne tid af året, men det kan betale sig at være ude i god tid med at bestille løgene og sætte løgene allerede i efteråret, optimalt er allerede fra september måned og frem til frosten sætter ind, dog er det vigtigt at vandet kan rende fra løgene, så de ikke står og sopper i vand, når frosten sætter ind, for det er der ingen løg der kan tåle. 

Vælg løg, der har forskellig blomstringstid, så kan du afhængig af vejret have blomster allerede fra februar måned.

Se vores udvalg af forårsløg her

Plant dem som et supplement til stauderne i staudebedet, som på forårsløgenes blomstringstid vil være visnet ned og kan give et lidt kedeligt og farveløst bed. Forårsløgene vil blomstre flot indtil stauderne tager over senere. Du kan også plante løgene i krukker og stille dem flot op på trappen eller på terrassen for at få lidt farve på de ellers lidt grå spots i det tidlige forår.

       


Løg i krukker

Du kan plante løgene i krukker, og endda i flere lag, løget skal bare plantes i en dybde 3 x løgets højde. Dvs. hvis løget er 2 cm højt skal det 6 cm ned i jorden. Plant krukken, så der først kommes leca eller andet, der kan få vandet til at løbe væk i bunden og fyld så op med jord, hvorefter løgene placeres i krukken. Bland gerne forskellige løg for at give et flot visuelt spil.
Løgene skal have frost for at blomstre foråret efter, lad derfor krukkerne stå ude vinteren over men sørg for at de står tørt og overdækket, som i drivhuset, carporten eller i et skur. Løgene vil rådne hvis de står i vand.

                                                             Løg i krukker

                                                                              Eksempel på plantning af løg i krukker.


Løg i græsplænen

Det kan være rigtig flot med en blomstrende græsplæne, så en god idé kan også være at sætte dem der så man kan nyde synet af de flotte blomster komme op af græsplænen. En ting man dog skal tænke på er at vælge de tidlige forårsblomster så du ikke ender med at skulle klippe de fine blomster af sammen med græsset fordi plænen er begyndt at gro. 

Du kan også skrive gemte beskeder i græsplænen som så vil komme frem når løgene blomstrer.

Plant løgene

Løgene kan plantes enkeltvis og hvis man vil plante dem ned mellem andre blomster er det bedst at bruge en plantespyd for at beskade de omkring liggende rødder mindst muligt. 

En planteske kan også bruges hvis der skal plantes løg i større grupper. 

Lægges løgene i græsplænen kan græsset graves op og løgene lægges, hvorefter man lægger græsset ovenpå. 

 

 

Kommentarer
Efterlad din kommentar