Når det er ved at være koldt og alle blade er væk, kan det være ekstra svært for vores flotte fugle at finde mad og ly. Derfor er det nu, at du skal være lidt mere gavmild med foderet og måske endda en ny bolig?

Fugle er en skøn del af vores natur og mange forbinder fuglefløjt med forårets kommen og sommerens varme dage. Derudover er fugle også vigtige for vores natur og hjælper os uden at vi ved det – vidste du for eksempel, at fugle spiser mange insekter og uden dem ville vi bogstavlig talt svømme rundt i insekter? Ønsker du derfor at hjælpe vores flyvende venner eller blot at høre mere fuglesang til foråret, så skal du skabe gode levevilkår for dem i din have;

En bolig

Meget almindelige i det danske landskab er mejser, stære og musvitter og de vil altid påskønne en bolig, som passer til deres behov, når de skal have unger. Set på billedet er en mejsekasse lavet i egetræ og med kobber tag. Et fuglehus er også et godt sted, hvor de små fugle kan gemme sig for andre større rovfugle.

Foder

På denne årstid bugner butikken med forskellige former for foder til diverse småfugle; alt fra lækre nødder, til solsikkekerner eller de sjove kugler som især mejserne elsker. Har du forskellige fugle, som besøger din have, anbefaler vi en mix blanding sammen med en sæk solsikkekerner (dem elsker alle fugle nemlig).

Begynder du at fodre fugle her om vinteren, så siger eksperterne, at du skal blive ved, blot i mindre dosis, hele året – fordi at fuglene bliver vant til, at der er mad i din have og derfor er afhængige af denne madkilde.

Foderdispensere og huse

Har du ikke selv et foderbræt eller synes du, det er smart, at man kan hænge en lille dispenser forskellige steder i haven, så har vi udvalget for dig. Alt fra flotte træhuse til runde og firkantede foderautomater. Se dem her

Fuglebade

Hvis der er noget som fugle elsker, så er det at plaske rundt i vand – derfor vil alle nabolagets fugle samles hos dig, hvis du har et fuglebad. Der er mange forskelige slags fuglebade, helt fra små ,som kan stå på terrassen, til store, som gør sig bedst i haven. Du er mere end velkommen til at se vores store udvalg i granit fuglebade her.

Husk, at har du spørgsmål, så skal du endelig ringe eller skrive til os.

Vi håber at du får stor succes med de små fugle!