Halloween er en dejlig amerikansk tradition, som hitter herhjemme og vi kan godt forstå hvorfor! Der er både hygge, gys og slik involveret, bedre bliver det næsten ikke. 

Halloween hedder også på dansk alle helgens dag og fejres den første søndag i november måned eller rettere sagt den 31. oktober. Igennem hele oktober er det blevet traditionelt at pynte op med græskar i alle former og skåret ud i forskellige mønstre og ansigter.

Vil du gøre mere ud af det, så er pynt med edderkoppe net, dødningehoveder og andre lidt uhyggelige sager optimale for fejring af denne helligdag. Vi syntes at halloween er en skøn tid, hvor hele familien kan samles om græskarhovederne og hyggelige vinteraftener.

Historien bag græskarene:

Oprindelig var det kelterne, som i gamle dage brugte roer til at lave lygter af som en del af deres nytårs fejring. Lygterne havde de skræmmende ansigter, vi også kender i dag og meningen med dem var at skræmme dødes spøgelser væk, så de ikke kunne skade de levende.

Da tilflytterne kom til Amerika, måtte de finde på noget andet, da der ikke voksede roer derovre. Til gengæld var der masser af græskar, som kunne bruges til formålet – græskaren er i dag symbol for halloween.

Tips til flotte græskar hoveder:

Det hele starter med valget af dit græskar - ansigterne og udtrykket bestemmes delvist af formen på græskaret. Runde og flade, høje og slanke eller let pæreformede - vælg gerne et par forskellige, da de vil komplementere hinanden godt.

      

Der er forskellige måder, hvorpå du kan lave ansigter på. Det kan gøres med en almindelig urtekniv eller mere avanceret med en lille flad skrællekniv, hvor du kan lave flotte silhuet ansigter eller andre kreative ting. For at lave silhuetter er det vigtigt, at man kun skræller den orange yderste del af græskaret af og efterlader ca. havdelen af det lyse kød. På den måde kan lyset inde i hovedet skinne svagt igennem.

Dine hoveder holder bedst ved kølige grader og med de lune oktober måneder vi har haft de senere år, er der mange flotte dekorationer som simpelthen er rådnet – det kan du afhjælpe med at stille dine dekorationer et koldt sted om dagen, hvor der ikke er lys i dem. Har du ikke mulighed for det, kan du altid være ekstra kreativ i oktober måned ved blot at lave nye græskar, hvis de gamle går til ;-)

Ellers er det bare med at komme igang. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænserne.