Banner 1

Kan jeg plante buske og træer i november måned?

Ja, det kan du godt. Du kan plante barrodsplanter, løvfældende træer og buske i denne måned. Planterne er i øjeblikket i hvile og det er lige nu et fint tidspunkt at plante denne type planter. Det er bedst, at plante de dage, hvor jorden ikke er for mudret på grund af regn, så jordens struktur ikke er for ødelagt. Jorden skal også være fri for frost den dag du planter og de efterfølgende dage.

Banner træer  Banner buske

Adskiller grå

Opbind dine træer i november måned

I november måned, kan du bruge tiden i haven på, at få dine træer bundet op. Særligt de nyplantede træer og buske bør opbindes de første par år efter de er blevet plantet i jorden, indtil de er blevet veletablerede.


Hvordan opbinder jeg et træ?

Du opbinder et træ, ved at placere 1, 2 eller 3 stolper omkring træet og bruge en opbindingssele til at fiksere træet. Træet skal dog kun give sig lidt til siderne, så rødderne kan udvikle sig og træet ikke vil være for ustabilt, når stolperne fjernes. Buske kan også have glæde af støttepinde, da de da vil være mere stabile når sneen falder og vinden rammer buskene. Roser kan tilbageskæres, hvis de er blevet meget lange og vælter til siden, hvilket gør rødderne løse.

 Opbinding

Adskiller grå

Lav et vinterbo til havens pindsvin

Banner pindsvin

Når du fejer fliserne, saml da alle bladende ét sted, så de små venner kan bruge dyngerne til et hyggeligt vinterbo. Bladene på din græsplæne kan du roligt lade ligge, da de vil tilføre næring til plænen vinteren over. 


Andre gøremål i haven

Fjern ukrudt i dine bede og pak havemøblerne sammen, samt de krukker du har, som ikke er frostsikre. Vi har et stort udvalg af vinterbeskyttelse til dine krukker. Det er også nu du skal dække de stauder til, som ikke tåler frost. Nogle af de stauder der ikke tåler frost er mammutblad, raketblomster, træpæoner, syriske roser og nogle hortensia-sorter. Du kan lægge et lag blade rundt omkring planterne og grangrene op omkring planterne. Når foråret kommer, kan du igen fjerne bladene.

 Vinterbeskyttelse