Haven i oktober måned er en ægte plantemåned

Efteråret er her og vi er nu landet i oktober måned. Efterårsferien er lige om hjørnet og vi får nu rigtig tid til at kigge på vores haver og finde ud af hvad vi gerne vil have ryddet op i. Børnene har også ferie og her er der måske mulighed for en "lille" hjælpene hånd. Oktober måned er en suværen måned at plante, buske, planter og blomster i. Sørg for at hygge jer om jeres projekter i haven, så det ikke bare bliver en sur pligt.

Børn

Hvad kan du gøre i haven i oktober?

En af de ting du kan starte med i haven er, at rense dine bede og græsplæne for ukrudt og blade. Oktober er som sagt en godt måned at plante i, så hvorfor ikke plante nogle nye blomster ud i dine bede.

Måske har du krukker, som trænger til at blive piftet op med nye blomster. Vi har lavet en kategori til dig, hvor du kan se, hvilke planter der er gode til efterårskrukken.

Se kategorien lige her: EFTERÅRSKRUKKEN

Andre gøremål i haven kunne være at beskære nåletræshækken eller en let beskæring af dine stauder. De knap så hårdføre planter skal nu beskyttes eller gemmes væk og det er tid til at plante stedsegrønne planter, som vil sætte lidt farve på vinteren.

Blade

Rengøring af drivhus

Har du et drivhus, er oktober en god måned at få gjort dit drivhus rent i. Fjern de gamle udtjente planter. Fjern snavs og alger med kalk- og algefjerner middel, så det igen er flot og pænt at se på. 
Få glæde af dit drivhus også om efteråret og vinteren, ved at indrette det hyggeligt med møbler, tæpper og lys, så du kan sidde og nyde udsigten i haven- måske med en kop varm kakao og en bog. 

Se vores kategori med rengøringsmidler til drivhuset her: RENGØRINGSMIDLER 

Rengøring af havedammen inden vinter

Frosten er lige om hjørnet, så det vil være en rigtig god ide, at tage pumpen op nu. Hvis din havedam er dyb og din pumpe står meget dybt, kan du godt lade den blive og sørge for at bruge en ishætte, så overfladen ikke fryster til is. Efterår betyder også mange nedfaldne blade i din havedam. Her kan du bruge et løvnet eller selv samle bladene op.

Gem frostfølsomme planter væk hen over vinteren, så de ikke tager skade. Det er en god ide, at bruge en luftpumpe om vinteren, da den hjælper med at holde iltniveauet oppe og vandet isfri.

Se vors vinter-kategori til havendammen her: HAVEDAM VINTER

 

.