Lækker hyldeblomstsaft

Smagen af sommer og barndom – er der noget bedre end det? Den søde friske smag af hyldeblomstsaft forbinder de fleste med en varm sommerdag. Hjemmelavet hyldeblomstsaft er ikke svær at lave, så det er bare med at komme igang.

Disse 4 planter kan bruges til at lave saft af:

Hyldebær busk   Hyldebær busk   Hyldebær busk   Hyldebær busk

Alm. hyld er en skøn plante at have i sin have – den er ikke krævende og udover sine flotte blomster, med den eventyrlige dejlige duft, er hylden også en plante, der egner sig godt til hæk eller solitær busk. Den går i blomst i juni – juli måned og det er lige netop de nyligt udsprungne blomsterskærme, du skal bruge.

Opskriften lyder på;

- 40-50 skærme
- 1 kg sukker (hvis du gerne vil have det mindre eller mere sødt, så kan du reducere lidt eller tilføje lidt sukker efter smag)
- 3-4 citroner
- 2 liter vand

Når du kommer hjem med blomsterne, skal du klippe så meget af stilkene som muligt – dette vil gøre, at der kommer færre bitterstoffer med i saften. Her er det bedst at klippe dine blomsterskærme af en hyld, som ikke står direkte op af en befærdet vej, så blomsterne ikke er blevet udsat for bilos.

Opløs først sukkeret i de to liter vand. Tilsæt derefter saften fra citronerne og hyldeblomstskærmene. Lad det varme let op og stil derefter blandingen til side, et let køligt sted, i ca. 4 dage. Rør gerne i blandingen et par gange om dagen.

Efter at blomsterne har trukket, sigtes de fra og saften hældes på flasker, som er blevet skyllet i atemon. Opbevares et køligt og mørkt sted for længst holdbarhed.

Nu er der ikke andet at gøre end at nyde din hjemmelavede saft – rigtig god fornøjelse.