Lav hyldeblomstsaft

Henter data... 910 visning(er)
Lav hyldeblomstsaft

Lav hyldeblomstsaft

Smagen af sommer og barndom – er der noget bedre end det? De fleste forbinder den søde, friske smag af hyldeblomstsaft med en varm sommerdag. 

Hjemmelavet hyldeblomstsaft er ikke svær at lave, så det er bare med at komme igang. Det eneste der kan kræve lidt tålmodighed, er at vente på, at saften har trukket færdig. Hvis du har lyst til at tilføje lidt farve, kan du med fordel bruge rødbladet hyld, som afgiver den smukke, pink farve til saften. Hyld er en skøn plante at have i sin have. Den er ikke krævende og udover sine flotte blomster med den eventyrlige, dejlige duft er hylden også en plante, der egner sig godt til hæk eller solitær busk. Den går i blomst i juni – juli måned, og det er lige netop de nyligt udsprungne blomsterskærme, du skal bruge.


Opskrift på hyldeblomstsaft

Ingredienser

- 50 skærme
- 1 kg sukker (Vil du have det mindre eller mere sødt, kan du reducere eller tilføje sukker efter smag)
- 3 citroner
- 2 liter vand

Fremgangsmåde

Når du kommer hjem med blomsterne, skal du klippe så meget af stilkene som muligt. Dette vil gøre, at der kommer færre bitterstoffer med i saften. Her er det bedst at klippe dine blomsterskærme af en hyld, som ikke står direkte op af en befærdet vej, så blomsterne ikke er blevet udsat for bil-os.

Opløs først sukkeret i de to liter vand. Tilsæt derefter hyldeblomsterne og saften fra citronerne, eller læg store citronskiver ned i lagen. Hæld det over i en beholder, der kan tåle varmen og stil derefter blandingen til side, gerne i køleskabet, i ca. 4 dage, og som minimum 2 dage. Rør gerne i blandingen et par gange om dagen.

Efter at blomsterne har trukket, sigtes de fra og saften hældes på flasker, som er blevet skyllet i atamon. Opbevares et køligt og mørkt sted for længst holdbarhed. Ved servering fortyndes hyldeblomstsaften med vand eller danskvand efter smag, men brug gerne et blandingsforhold der hedder 1:4. Holdbarheden er minimum 3-4 uger på køl. Hældes saften på skoldede og atamonskyllede flasker er holdbarheden endnu længere. Hyldeblomstsaft kan fryses – hæld saften i plastflasker eller fryse- / isterningsposer og frys saften ned.

Opskrift på rabarber-hyldeblomstsaft

Ingredienser

- 40 skærme
- 1 kg sukker (Vil du have det mindre eller mere sødt, kan du reducere eller tilføje sukker efter smag)
- 3 citroner
- 1 kg rabarber
- 2 liter vand

Denne opskrift følger almindelig hyldeblomstsaft ret tæt. Skær rabarberstængler i skiver på ½ cm. Tilsæt rabarberen sammen med hyldeblomsterne og saften fra citronerne. Hæld det over i en beholder, der kan tåle varme og stil det herefter på køl i minimum to dage. Undervejs skal der røres i blandingen og gerne et par gange i ugen. Når blandingen har trukket færdig, sigtes hyld, rabarberne og eventuelle citroner fra. Herefter kan saften hældes på flasker, der er blevet skyllet i atamon. 

Nu er der ikke andet at gøre end at nyde din hjemmelavede saft.

Rigtig god fornøjelse.      

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension