Krans 1Krans 2Krans 3

Lav din egen dørkrans

En smuk krans på døren ved denne tid er ikke til at stå for – eller en adventskrans som er helt hjemmelavet. Der er mange måder at lave en krans på og ikke mindst mange stilarter man kan lave den i – alt fra en traditionel til en minimalistisk.

Banner Kogler

Skoven gemmer på mange gode materialer til din krans

Tag en tur i skoven og find remedier; kogler, gran, blød enebær eller kirsebær laurbær. Der er mange stedsegrønne planter, som er meget smukke til denne tid på året. I butikken kan du også finde en del pynt, du kan bruge til dine kranse.

Er du den kreative type og gerne vil gøre det selv kan du plante nogle af de skønne stedsegrønne planter i din have. Så har du altid noget grønt ved hånden. Se vores udvalg i stedsegrønne planter her

Banner Gran

Brug appelsiner i din krans

Vær kreativ og tør nogle skiver af appelsiner og brug dem i kransen – eller vær helt simpel og lav en krans af pil uden den helt store pynt på. Bånd, kugler og bær er også skønne ingredienser til en vellykket krans. Leg med forskellige typer af tråd, som man kan få i røde, sølv og kobber farver. Find dem her   

Banner Advendt

Adventskransen er en måde at lave en ”liggende” krans på og den er forbundet med alle julens traditioner. Adventskransen er ligesom juletræet en tradition, som vi har arvet fra Tyskland. Den kom først til Danmark omkring første verdens krig. Kransen tog til i popularitet i 30er og 40erne, hvor man kan se den afbilledet med røde bånd og hvide lys.

I dag kan adventskransen både laves traditionelt eller moderne, helt afhængig af smag.