Æblet er efterårets helt store stjerne, og den smagfulde frugt er fantastisk alsidig, og åbner op for et væld af muligheder i køkkenet. I dette blogindlæg kan du få inspiration til bare lidt af de retter, du kan lave med æble. Rigtig god læselyst og fornøjelse.
Bagte æbler med nøddetop
Denne opskrift kombinerer det sunde og syndige. Selvom der skal sukker i, er det bestemt ikke en meget sukkerholdig opskrift, og derfor kan den nemt blive en favorit hos børnene. Når vi bager grøntsager og frugter, får smagen lov til at træde frem på en helt ny måde, og denne opskrift er bestemt ingen undtagelse. Æblerne får en blød og skøn konsistens, der får modspil af bagte, knasende nødder. Opskriften kan nemt modificeres til at passe jer, og man kan roligt toppe æblerne med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Sidstnævnte er perfekt, hvis de skal bruges som dessert.
Æblecrumble
En evig klassiker som de fleste af os knuselsker. Æblecrumble er fantastisk, fordi den ofte kun bruger ingredienser, du har derhjemme i skabet. Man kan også bilde sig selv ind, at den er lidt sund, for den bruger trods alt havregryn i opskriften. Uanset hvad man fortæller sig selv, er det i hvert fald en opskrift, de fleste af os er glade for. Ved at bage æblerne får de en karamelliseret smag, der kun bliver bedre sammen med det sprøde og bløde låg. En æblecrumble skal helst spises lun, og den bliver kun bedre af en skefuld creme fraiche.
Æbletoddy
Hvis du ikke kan vente til, at det bliver sæson for gløgg, så vil du elske denne æbletoddy. Den skønne drik varmer en op helt inde i kroppen, og så får den hele huset til at dufte skønt, mens man laver den. Det er en alkoholfri drik, så hele familien kan nyde den. Har man lyst til at spice den op, kan man dog sagtens gøre det med enten snaps eller Calvados. Calvados er en form for æblewhiskey fra Normandiet, og den er oplagt til at blande i denne skønne æbletoddy.
Æblesmør
Findes der noget bedre end en lun bolle med smør? Ja, det gør der; æblesmør! Dette æblesmør har en helt fantastisk smag, som kan løfte så mange retter, og du behøver faktisk ikke kun at bruge det som topping på brød. Æblesmørret kan roligt toppes på din skyr, dine pandekager eller endda på vaniljeis. Det er dog oplagt at smøre på de lækre æbleboller, du får opskriften på længere nede.
Æbleboller
Disse vamsede, bløde æbleboller er en syndig overraskelse, som dine gæster vil elske på en kold dag. Med både revet æble og hakket chokolade får de en skøn, blød konsistens og den dejlige smag er ikke til at komme udenom. De er nemme at bikse sammen og bliver kun bedre med æblesmør ovenpå! Disse boller er også perfekte til en kold weekendmorgen eller til at nyde efter en skøn gåtur i det friske efterårsvejr. Den mørke chokolade kan nemt erstattes med lys chokolade, og ønsker du slet ikke chokolade, kan du erstatte det med hakkede hasselnødder.