Hvilke små træer kan jeg bruge til mine krukker?

Mulighederne er mange, når man vil tilplante sine krukker om foråret. Små stedsegrønne træer er gode til krukker. Især enebær, koreagran, kristtorn og laurbærkirsebær er fantastiske i krukker. Små løvfældende træer som pil, syren, japansk ahorn, lærk og kirsebærtræer er også velegnede til krukker.

Se stedsegrønne træer til krukker HER
Se opstammede træer til krukker HER 

Hvad skal jeg være særlig opmærksom på, når jeg planter mine krukker til?

Det er vigtigt, at man vander og gøder ekstra godt, for at planterne holder de pæne grønne blade og ikke udtørre. Når man planter mindre træer i krukker, er det vigtigt, at bruge den rigtige jord. Hvis man vælger at plante en surbundsplante som f.eks. opstammet rhododendron, er det vigtigt at bruge spagnum. Ved stedsegrønne og løvfældene træer, kan man bruge krukkejord blandet op med komposteret kojord.

Krukkejord Krukkejord Osmo Kojord

 

Kan jeg have tilplantede krukker tæt ved havet?

Blæst og salt skal man have med i overvejelserne, hvis man vil have krukker ved sit sommerhus. Vind og salt på de yderste klitrækker på løvfældende planter, kan gøre bladene grimme og træet kan ende med at ligne et træ som mistrives. Løsningen på dette problem, er at give planterne mere læ.

Hvad er Aqua Saver? 

Mange oplever, at vandet løber for hurtigt igennem krukken, når de vander. Aqua Saver er et produkt, der holder jorden fugtigere i længere tid. Man opnår en vandbesparelse på mindst 25 %.

Køb Aqua Saver HER

Aqua Saver

Hvad er vækstler?

Vækstler er et materiale der holder rødderne på planten fugtige i længere tid. Dette produkt er smart, da det sparer dig tid og giver dig mulighed for at tage hjemmefra i flere dage, uden at skulle spekulere i om dine planter tørster.

Køb vækstler HER

Vækstler

Hvordan gør jeg mine krukke flotte?

Man kan bruge enten kakao-flis eller pyntebark ovenpå jorden i krukkerne, hvis man ønsker et pænere udtryk.

Osmo Pyntebark  Kakao-flis  Osmo Pyntebark