Små opstammede træer i krukker

Henter data... 19833 visning(er)
Små opstammede træer i krukker


Hvilke små træer kan jeg bruge til mine krukker?

Mulighederne er mange, når man vil tilplante sine Plante i krukkekrukker om foråret. Små stedsegrønne træer er gode til krukker. Især enebær, koreagran, kristtorn og laurbærkirsebær er fantastiske i krukker. Små løvfældende træer som pil, syren, japansk ahorn, lærk og kirsebærtræer er også velegnede til krukker.
Det kan være en god idé at tænke både i højden og i bunden når man planter i krukker. Fx fungerer det rigtig godt hvis man planter et opstammet stedsegrønt træ i krukken, da det så giver mulighed for at plante årstidens blomster i bunden, stedmoderblomster om foråret, sommerblomster om sommeren og måske lyng og efteråret og vinteren. 

Se stedsegrønne træer til krukker HER
Se opstammede træer til krukker HER 
Hvad skal jeg være særlig opmærksom på, når jeg planter mine krukker til?

Det er vigtigt, at man vander og gøder ekstra godt, for at planterne holder de pæne grønne blade og ikke udtørre. Når man planter mindre træer i krukker, er det vigtigt, at bruge den rigtige jord. Hvis man vælger at plante en surbundsplante som f.eks. opstammet rhododendron, er det vigtigt at bruge spagnum. Ved stedsegrønne og løvfældene træer, kan man bruge krukkejord blandet op med komposteret kojord.

Krukkejord Krukkejord Osmo Kojord

 

Vanding af krukker:

Når man har planter i krukker skal man være mere opmærksom på vanding. Planterne kan ikke selv sende sine rødder hen til jord der er mere vandholdig i krukker, som den kan når man planter den ud i haven. Krukker giver en højere fordampning af vand og derfor er det nødvendigt at vande oftere. Der kan installeres et selvvandingssystem i krukkerne, så skal man ikke være bange for at forlade huset og frygte at de flotte krukker med planter går ud.

Hvad er vækstler?

Vækstler er et materiale der holder rødderne på planten fugtige i længere tid. Dette produkt er smart, da det sparer dig tid og giver dig mulighed for at tage hjemmefra i flere dage, uden at skulle spekulere i om dine planter tørster.

Køb vækstler HER

Vækstler

Gødning af krukkeplanter:

Lige som med vanding så er planter i krukker lidt mere begrænset i hvor de kan hente deres næring. Derfor er det vigtigt at du gøder dem. Du kan vande dem med vand tilsat flydende gødning så slår du to fluer med et smæk eller du kan komme langtidsvarende gødningskugler ned i krukken når du planter, disse frigiver langsomt gødningen og du skal ikke tænke mere over gødning i et halvt år. Krukker i drivhus og krukker med roser er ekstra udsatte for at blive angrebet af insekter, med gødningspinde med insektmiddel kan du både undgå disse og gøde planterne. 

Husk at bruge det rigtige gødning til dine planter fx vil Hortensia og stedsegrønne planter gerne have en gødning egnet til deres behov. 

Hvordan gør jeg mine krukke flotte?

En flot krukke kræver også en flot afslutning. For at dække jorden og mindske fordampningen af vand kan man bruge enten kakao-flis eller pyntebark ovenpå jorden i krukkerne, hvis man ønsker et pænere udtryk.

Se vores udvalg her. 

Kan jeg have tilplantede krukker tæt ved havet?

Blæst og salt skal man have med i overvejelserne, hvis man vil have krukker ved sit sommerhus. Vind og salt på de yderste klitrækker på løvfældende planter, kan gøre bladene grimme og træet kan ende med at ligne et træ som mistrives. Løsningen på dette problem, er at give planterne mere læ.

 

  

 

 

Kommentarer
Efterlad din kommentar