Hvordan passer jeg min hæk?

Spørgsmålet rammer nok de fleste haveejere og Jespers Planteskole vil her give et bud på de vigtigste elementer i at passe en hæk. Når du planter en hækplante, så er jorden du planter den i ikke uvæsentlig. For at få den flotteste og kraftigste hæk, er en god kompostblandet muldjord uden store sten og byggeaffald vigtigt. Du kan købe jord til dine hækplanter her.

Køb kojord her

 kojord til plantning af hæk

 

Hvor ofte skal jeg vande min hæk?

I tørre perioder er det vigtigt at vande den nyetablerede hæk. Hos Jespers Planteskole kan man købe et smart drypvandingssystem som kan indstilles til automatisk at vande din hæk. Køb produktet her 

Der findes tilmed en vandingscomputer som har automatisk start og stop efter dine ønsker. Med dette system behøver du aldrig spekulere i vanding af din have og heller ikke når du er ude at rejse. Køb produktet her 

 

Drypvandingssystem til automatisk vanding af din have         

 

Hvor tit skal en hæk beskæres?

Den klippede hæk skal beskæres oftest ved Sct. Hans tid og endnu en gang i august. Klip hækken kegleformet, da det er vigtigt at den er lidt bredere forneden end foroven, så hækken kan få sol og lys i hele dens højde.  

Se vores udvalg her

Buskkniv  HækkesaksHækkeklipper       Hækkeklipper

Skal jeg gøde min hæk?

Det er en rigtig god ide at gøde din hæk igennem vækstsæsonen indtil august måned.

Tilbud på gødning lige nu - Køb her

 

Jespers Planteskole anbefaler lige nu hækplanten Storbladet Laurbærkirsebær med sortsnavnet ’Etna’. Denne laurbærkirsebær er fuldt hårdfør og en fantastisk smuk og kraftig hækplante. Laurbærkirsebær ’Etna’ fås i flere størrelser og er grøn året rundt. Den bliver op til 3 meter høj og bred og tåler kraftig beskæring.

Storbladet Laurbærkirsebær Etna       

 

Læs mere om Storbladet Laurbærkirsebær Etna her: Storbladet Laurbærkirsebær 'Etna'

 

Ønsker du vejledning omkring hvordan du planter din hæk, så se med her:

Se video omkring plantning af hæk her