Når du først har sikret, at dine jordbær har optimale betingelser for at vokse sig sunde og raske, kan du høste frugterne senere på året. Du kan bl.a. bruge dine dejlige jordbær på at lave en hurtig og lækker jordbærroulade.

Vi har en opskrift til dig lige her:

- 3 store æg
- 1 dl sukker
- Vanilje fra ½ stang
- ½ dl vand
- 1 dl hvedemel
- 1 dl kartoffelmel
- 1 tsk. Bagepulver
- Et drys salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 185 grader varmluft og fold et bagepapir med clips i hjørnerne – Målet er ca. 37*24 cm. Pisk herefter en æggesnaps af æg og sukker, tilsæt vaniljen og mel blandet med bagepulver og salt. Dejen skal nu hældes i bagepapirformen og bage i 15 min til den er lys gylden.

Den nybagte roulade, der stadig er varm, lægges på hovedet på bagepapir og drysses med sukker. Træk bagepapirsformen af og lad sukkerbrødsdejen køle af.

Fyldet består af:

- 500 gram jordbær
- 1-2 spsk. Sukker
- 2,5 dl piskefløde

Du kan evt. finde 8 pæne bær til pynt. Resten af bærrene skal skivers og drysses med lidt sukker. Pisk fløden til skum. Fordel de skivede jordbær på rouladen og fordel ¾ af flødeskummet inden rouladen rulles sammen fra den korte ende. Inden servering toppes rouladen med flødeskum og pyntes med jordbær. 

Jordbærroulade