Sommerbuketten skal startes nu 

Dahlia i vase Dahlia på mark Blomster i vase Dahlia

Sommerbuketten skal startes nu - Når regnen rusker derude og du har brug for en time i Iæ, kan du med fordel gå i drivhuset og potte dahliaknolde. Det er nu, du kan vække knoldene og få dem i gang med deres nye skud, men det kræver, at de rette betingelser er til stede.

Først og fremmest er det vigtigt, at knoldene ikke udsættes for frost, så du må endnu ikke stille dem udenfor, hvor nattefrosten hurtigt sætter en stopper for sommerens mange buketter. De skal ind i drivhuset, hvor temperaturen om dagen nemt kommer i nærheden af 20 grader, og hvor nattens frost ikke når at slå til på denne årstid.

Fugtig jord er dernæst en betingelse for at vække knoldene. Hvert efterår når dahliaplanten afslutter sin tilvækst, trækker den næring og energi ned i de underjordiske knolde. Den oplagrede energi skal den bruge til at holde sig i live hele vinteren, men også til at starte den nye sæson på. Lægger du knoldene ud i drivhuset uden at tilføje den nødvendige fugtighed, så vil knoldene tørre helt ind i takt med, at de små skud vokser. Lægger du dem derimod i en potte eller kasse med fugtig spagnum, vil rødderne snart vokse fra knoldene og forsyne de nye skud med vand og næring.

Kig jævnligt til knoldene og vand, hvis de bliver tørre. Først fra maj måned kan du plante de forspirede dahlia ud i din have og hurtigt vil planterne være så store, at de første sommerbuketter kan høstes.

Se vores store udvalg af løg her