Et lille udpluk at de smukke stauder:

Stauder er nogle af havens dejligste og mest blomsterrige planter. Stauder beskrives som flerårige planter, der visner ned hvert år for at skyde igen foråret efter. Der findes et hav af forskellige stauder til forskellige formål; har du et bed, som ligger i skygge, er hosta perfekt; har du et sted i haven, hvor der står vand og det er sumpet, er kæmpe-star f.eks. iris optimale; eller har du et sted, hvor solen bager og der er tørt, så kan du overveje at lave dette til et stedbed, med en masse flotte stenbedsplanter. Vi vil vove at påstå, at der er en staude til enhver lejlighed.

Et lille udpluk af vores smukke stauder:

                

            Iris 'Caesar's Brother'                                   Fingerbøl 'Alba'                              Anemone' Königin Charlotte'

Efter nogle år vil mange stauder have gavn af at blive delt og omplantet. Både for at få flottere blomster og begrænse dem. Et rigtigt godt tidspunkt at plante, omplante og dele stauder er efterår og forår – oftest er vi tilbøjelige til at sige, at det er efterår, da det er her, at du kan se, hvilke stauder der står hvor og kan huske, hvilke farver de har. Om foråret kan det være lidt sværere, da de først er begyndt at titte frem der. Om efteråret er stauderne også færdige med deres hovedblomstring, så en eventuel omplantning ikke skader.

Mange stauder vokser og formerer sig godt, hvilket ofte resulterer i, at du får et flor af planter, som du kan dele og plante andre steder i haven. Stauder gemmer alt deres næring i rødder eller knolde, hvilket vil sige, at de ikke tager skade af at blive delt og flyttet rundt på.

Du deler dine stauder ved at skære eller hakke rodklumpen over – de delte stykker skal gerne have en god størrelse, da dette er madpakken for næste års plante. Del derfor kun i to. Nogle stauder breder sig lystigt, hvilket gør at en deling hvert eller hvert andet år er passende.    

Stauder kan plantes hele året, eller så længe som du kan komme i jorden for frost – hvis det er om sommeren eller i tørre perioder du planter, skal du sørge for at være ekstra omhyggelig med vanding.  Plant derudover altid stauder i samme plantedybde som den kommer i i potten – altså ikke dybere.

På vores webshop har vi inddelt vores stauder i kategorier efter anvendelse. Her kan du gå ind og finde det nøjagtige udvalg til dine behov. Find dem her

Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at ringe eller skrive til os, så vil vores staude specialist hjælpe dig.