Stueplanter til skyggefulde rum

Henter data... 334 visning(er)
Stueplanter til skyggefulde rum

Stueplanter til skygge

Bor du i en lejlighed eller i en bolig uden for meget lys? Så fortvivl ikke. Det er ikke ensbetydende med, at du ikke kan få stueplanter. Der er nemlig flere stueplanter der trives i skyggefulde rum. Ingen stueplanter leve helt uden lys - men der er flere som trives i let skygge.

Er du en af de uheldige, der ikke har for meget dagslys? Så får du her en liste over nogle af de planter, der kan trives på en skyggefuld placering.

Calathea

Calathea er en af de hotteste stueplanter i dag, kendt for sine flotte særprægede blade. Der findes adskillige forskellige afskygninger - den ene smukkere end den anden.

Calathea er perfekt til at skabe kontraster i hjemmet, og så kan den trives i boligens mørke kroge. Om vinteren vil den dog have godt af, at at stå lysere.

Find dem her

 

 Fredslilje

Fredsliljen er gammel klassiker, der er kommet for at blive! Den er kendt for sine delikate blomster og sine luftrensende egenskaber og så tåler den skygge. En smuk blomst, som både er hårdfør og nem at passe - bliver det bedre?

Køb den her

 

                                  Guldranke

Guldranken er endnu en smuk stueplante, som kan begå sig uden for meget lys. Det er dog værd at bemærke at bladenes flotte marmorering bliver klarere, hvis planten får lys. Er du til de lidt højere stueplanter, kan guldranken også fås på mosstok.

Find dem her

 

Peperomia

Peperomia familien består af over 1000 forskellige arter - så der er noget for enhver smag. De fås i mange forskellige farver og afskygninger. Fælles for dem alle er, at de ikke bliver særlig høje. Den søde lille plante er utrolig populær og trives i halvskygge.

Køb dem her