Mørke rum og stueplanter - Kan man det?

Stueplanter har meget forskellige behov, når det kommer til lyskrav. I de fleste hjem er der rum med knap så meget naturlig lysindfald. Disse rum er måske dømt til at være plantemodere hjemme hos dig, og du har helt droppet at have planter i disse rum. Vi vil gerne hjælpe dig med, at finde nogle stueplanter, som er nøjsomme, når det kommer til lyskrav. Vi har listet nogle planter op, som alle tåler at stå enten i delvis skygge eller kun meget meget lidt lys.

Måneskin (Scindapsus pictus)

Måneskin stueplante

Måneskin er en utrolig populær stueplante, som også er rimelig nøjsom når det kommer til lyskrav. Den tåler en del skygge, men jo mere lys den får, jo mere markante bliver kontrasterne i de brogede blade. Hvis den bliver ranglet at se på, betyder det, at den gerne vil have en lidt lysere plads.

Kaktus (Cacteae lepismium bolivanum)

kaktus

Denne utrolig smukke hængende kaktus er perfekt til de lidt mørkere kroge i hjemmet. Den tåler næsten en hvilken som helst placering.

Kalatea (Calathea)

Kalatea Calathea

Kalatea sorterne er utrolig moderne i danskernes hjem. De stribede blade giver smukke kontraster til de andre grønne planter i hjemmet. Kalatea trives i skygge til delvis skygge. Om vinteren trives de dog lyst, men undgå altid direkte skrapt sollys.

Fugleredebregne (Asplenium 'Crispy Wave')

Bregne Crispy Wave

Denne sjove bregne med lange krøllede "sprøde" blade trives fint i delvis skygge.

Filodendron (Philodendron 'Super Atom')

Philodendron 'Super Atom'

Philodendron 'Super Atom' er en utrolig dekorativ stueplante med grønne lidt krøllede blade. Denne plante trives i både halvskygge og skygge.

Væddeløber (Chlorophytum comosum) 

Væddeløber

Væddeløber planten er en smuk plante med stribede blade. Den tåler at stå skyggefuldt, men jo mindre lys den får, jo svagere bliver kontrasterne i bladene mellem den grønne og hvide farve.

Guldranke (Epipremnum aureum)

Guldranke

Guldranken tåler at stå ret mørkt. Det eneste du skal være opmærksom på er, at hvis du ønsker meget brogede blade, så skal den stå lysere.