På den her tid af året kan du med fordel klippe dine krydderurter og tørre dem, så du har nytte af dem selv om vinteren. Det er en vildt dejlig oplevelse at bruge sine egne tørrede urter midt i januar, hvor hele køkkenet kommer til at dufte af sommer.
Urter er derudover nemme at tørre og opbevare og mister kun små mængder af mineraler og vitaminer i tørrigsprocessen.

Tørring er blevet anvendt som konserveringsmetode helt tilbage fra oldtiden, før syltning blev opfundet. Tørring var dengang, og er stadig, en god måde at udnytte sine frugter og urter på, så du har tørrede goder vinteren igennem.

Igennem tørring undgår du desuden store mængder af tilsat sukker modsat syltning.

Tørrede krydderurter kan bruges i te og i madlavningen for at give retten et ekstra pift. Persille eller mynte er for eksempel en god hovedingrediens eller komplementerende ingrediens i forskellige teer.

Tørrede citronskiver kan, delt i mindre stykker, også med fordel anvendes i te-blandinger, for at give teen en frisk smag.

Tørrede frugter, for eksempel blommer, som er delt midt over og tørret eller æbler skåret i skiver, er et lækkert alternativ til slik og kan i findelte stykker anvendes i hjemmelavet mysli.

Du kan tørre din høst på forskellige måder; luft tørring virker rigtigt godt på urter og diverse anvendelige blomster, der ikke indeholder meget væske. Frugter indeholder derimod meget væske og kan skal derfor istedet tørres ved hjælp af ovnen, ved en meget lav varme, eller i en dehydrator.  

Vi håber at du vil prøve kræfter med dine urter og frugter – god fornøjelse.