Bjerg-te (Gaultheria procumbens)

38,95 kr

Gaultheria procumbens er en lækker, krybende bjerg-te med mørkegrønne, blanke blade og kobberfarvet nyvækst. Planten får hvide, klokkeformede blomster i maj-juni og skinnende, røde bær. Et synonym for denne plantes danske navn, 'Bjergte', er 'Tyggegummiplanten' - og det navn kommer ikke uden grund. De røde bærs indre har nemlig både en duft og smag, der leder tankerne hen mod tyggegummi. Det giver denne plante et ekstra sjovt touch.

Dog er Gaultheria procumbens ikke den eneste art af bjergte, der findes. For at adskille arterne kaldes denne bjerg-te derfor også af og til også 'Nedliggende bjerg-te', da det er en art med krybende vækst og derfor den bjerg-te, der egner sig bedst som bunddække, til forskel fra de andre arter. Fordelen ved bjerg-teen som bunddækkende plante er, at bladene dækker godt for jordbunden, så ukrudt bedre forebygges.

Som bunddække er denne plante også flot og velegnet mellem større planter som buske og træer, eller evt. som bundække mellem planter, som ikke har en særlig lang blomstringsperiode, her kan blandt andet nævnes Rhododendron, da bjergteen så kan bidrage med et flot farvespil resten af året, fordi bladene også er stedsegrønne, og jordbunden derfor pyntes flot af fine, grønne og kobberfarvede farver hele året. Og vel at mærke er den finest blandt planter i surbundsbedet, da det er i denne jordtype, Gaultheria procumbens trives bedst.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 5 ens få 10 % rabat
  • Køb 15 ens få 15 % rabat
  • Køb 50 ens få 20 % rabat 
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer

Krybbende bjergte. Stedsegrøn lav, krybende ca 10 cm høj
Mørkegrønne, blanke blade. Kobberfarvet nyvækst
Hvide, klokkeformede blomster i maj-juni
Skinnede, røde bær med smag af tyggegummi
Trives i sol/halvskygge
Vokser i surbundsjord og skal specialgødes. Fuld hårdfør
Breder sig langsomt med udløbere
Velegnet som bunddække
6-9 planter pr. m2

Pottestr. fra 10 cm

Lokation : 12.14