Storkenæb er en af havens letteste stauder at dyrke - den er derfor rigtig god til begyndere. Den er nem og hårdfør og alle medlemmer af familien er sunde planter, som kan bruges i mange af havens sammenhænge. 

Geranium slægten er meget udbredt i Europa, Asien og Nordamerika, hvor der findes over 400 arter af storkenæb. Herhjemme er det otte forskellige arter, som er mest udbredt og som der udvikles nye sorter på.

De 8 arter: 

- Skovstorkenæb (Geranium sylvaticum); er en af de første geranium til at blomstre tidligt i maj. Skovstorkenæb er som navnet foreslår god til skovbryn og de områder i haven, hvor der er halvskygge. Den selvsår sig meget villigt og er derfor ret vild i sin måde at formere sig på. 

- Bølgekronet storkenæb (Geranium phaeum); blomstrer også ret tidligt i maj til juni måned. Den er meget velegnet til halvskygge områder, og når den har etableret sig, tåler den faktisk tørke rigtigt godt. Arten vokser hurtigt og tidligt frem og er derfor rigtigt god som en naturligt bekæmpelse af eksempelvis skvaderkål og egner sig godt under buske og træer. 

- Geranium nodosum; er en overset skønhed, som har nogle gode egenskaber; den er både skygge og tørketålende og blomstrer derudover over flere måneder. Den er god i skovbedet under træer.

- Geranium oxonianum; får en meget tæt bladvækst, hvorpå løvet også bliver på planten langt hen på efteråret. De har en lang blomstringstid og dens blomstrer er meget karakteristiske, da de er årede. Der findes mange smukke farver af denne storkenæb, særligt anvendelige i den romantiske have. 

- Storrodet storkenæb (Geranium macrorrhizum); blade dufter ved berøring. Sorter indenfor denne art er vintergrønne og har de bedste bunddækkende evner. Den tåler en del tørke og skygge. Spreder sig via underjordiske udløbere og bliver derfor meget bred. 

- Himalaya storkenæb (Geranium himalayense); får store blomster i forhold til plantens størrelse. Den breder sig via underjordiske udløbere og virker som en god bunddække. 

- Engstorkenæb (Geranium pratense); gror vildt hrhjemme og blomstrer fra juni-juli - giver enhver have et vildt og naturligt udtryk. 

- Blodrød storkenæb (Geranium sanguineum); har nogle store blomster og trives godt i fuld sol, på mager jord, eller tæt op ad fliser. Bier besøger dem ofte. God som kant og er forholdsvis lav. 

Storkenæb er nogle meget nemme planter at have med at gøre - de gror villigt i hvilken som helst havejord og er nemme at dele. Bliver dine storkenæb store eller tager for meget plads, så kan du med fordel dele dem og få storkenæb andre steder i haven også. Bland gerne komposteret kojord op med egen havejord når du planter eller deler storkenæb og husk at vande. 

Brug gerne storkenæb i sammenspil med roser, buske, græsser og andre stauder - der er helt sikkert en storkenæb der passer til lige netop dine behov, så spørg endelig hvis du er i tvivl.