Storkenæb (Geranium cinereum 'Ballerina')

46,95 kr

Se frem til fine blomster hen over sommeren og det tidlige efterår med denne skønne staude. Navnet på stauden er Geranium cinereum 'Ballerina' - eller på dansk blot populærnavnet Storkenæb. Storkenæbben 'Ballerina' udmærker sig blandt mange haveejere ved at have en specielt lang blomstringsperiode helt fra juni-september, som giver dig lang tid til at nyde synet af de meget dekorative blomster. Det prydende element hos blomsterne er især den fine, rosarøde-violette farve med iøjnefaldende, mørkelilla årer og en meget mørklilla, næsten sort midte. Og så er blandt andet blomsterne også med til at gøre denne Storkenæb til en bi- og insektvenlig plante.

Geranium 'Ballerina' er en meget lav staude - og faktisk én af de laveste storkenæb, eftersom den kun opnår en højde på omkring 10-15 cm, og det gør den velegnet blandt andet som bunddække, men også i krukker eller i mindre bede. Og så kan du også plante din Storkenæb i stenhaven. Bunddække er storkenæbbene også velegnet til, fordi væksten er meget kompakt blandt de lappede, mørkegrønne blade nederst på planten, og derfor har bladene en god evne til at skjule jordbunden. 'Ballerina' breder sig dog ikke så meget breddemæssigt som flere andre storkenæb, og derfor anbefaler vi at plante omkring 9 planter pr. m2 for at sikre, at jorden dækkes tilstrækkeligt som ønsket.

Storkenæbbene er ellers meget nemme stauder at have med at gøre. Storkenæbbene kræver nemlig hverken meget vanding eller gødning, da planterne kan hente rigelig næring gennem den jord, der står plantet i, og derudover trives 'Ballerina' både i sol og halvskygge. Er det mest blomsterne, du har investeret i planten for, så kan det dog være en fordel at tænke over at finde en plads med mest mulig fuld sol, da det vil give den mest udbytterige blomstring. Jordtypen stiller Geranium 'Ballerina' til gengæld ikke store krav til, da den kan vokse i nærmest alle almindelige, næringsrige og veldrænede havejorde, foretrukket er dog ofte en relativt tør jord. Og så er denne staude også fuldt hårdfør, så den kan klare sig igennem de danske vejrforhold.

Arten Geranium cinereum går også under navnet Hvidgrå Storkenæb.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 5 ens få 10 % rabat
  • Køb 15 ens få 15% rabat
  • Køb 50 ens få 20% rabat
  • Køb 100 ens få 25% rabat
  • Køb 500 ens få 30% rabat
  • Køb 1000 ens få 40% rabat
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer
  • Bemærk: Om efteråret og tidlig forår er mange stauder visnet tilbage. De har dog et godt rodnet og kommer igen.
  • Bemærk: Om sommeren klipper vi jævnligt stauderne tilbage, for at holde dem flotte og tætte.

Bliver 10-15 cm lav staude
Blomstrer i juni-september måned
Små, rosarøde blomster
9 pr. kvm
Trives i sol/halvskygge
Vokser i god, næringsrig og veldrænet havejord
Middeltvoksende, bunddækkende og fuldt hårdfør staude
Også egnet til krukker

Pottestr. fra: 9 cm

Lokation : 3.1.2