Rosengødning

Roser er nogle af de mest populære planter i ikke kun danske haver, men verden over. De så smukke blomster og søde duft tiltrækker alt fra øjne til næser. Derfor er det vigtigt vi behandler roserne godt og virkelig tager os af dem. Dette gør vi ved at give dem den rette næring, hvilken er rosengødning. Rosengødning spiller en central rolle i at holde roserne sunde og smukke. Vi gør nederst på siden i dybden med hvordan man bedst muligt gøder sine roser.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  4 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  4 varer

  pr. side

  Typer af rosengødning

  Der er forskellige typer af rosengødning på markedet, og det er vigtigt at vælge den rette type til dine roser. Generelt er der tre typer:

  • Organisk rosengødning (Er typisk fremstillet af kompost og møg fra dyr. Det er meget rigt på næringsstoffer, og er sundt for jorden)
  • Mineralsk rosengødning (Er lavet af kemiske stoffer, samt høje niveauer af næringsstoffer. Er hurtigtvirkende og nem at anvende)
  • Flydende rosengødning (Skal blandes med vand og derefter sprøjtes direkte på roserne. Skal gives oftere end de andre former for rosengødning typisk én gang ugentligt)

  Hvornår skal man gøde sine roser?

  Gød roserne mellem maj og september måned. Giv først omgang i starten af maj måned, og endnu engang i slutningen af sommeren, så de er klar til vinteren. Hvis der er ekstraordinær høje temperaturer eller tørke, så gødes roserne ikke - det kan ultimativ skade roserne. De skal maks have to gange gødning pr. sæson (gælder ikke flydende gødning du skal opblande med vand)

  Hvordan gøder man sine roser?

  Følg disse trin når du skal gøde dine roser:

  1. Fjern ukrudt og døde blade omkring roserne
  2. Spred din rosengødning omkring roden af planterne, typisk i en omkreds af 30 centimeter
  3. Vand herefter roserne som du normalt ville gøre

  Bonustip: Gød roserne om morgenen eller om aftenen hvor solen ikke er for stærk, og temperaturerne ikke er for høje.

  Er rosengødning skadeligt for miljøet?

  Rosengødning er ikke skadeligt for miljøet. Vi har organiske og økologiske produkter, der kan tilgå dyrkning i økologiske haver såvel som konventionelle. Det er vigtigt man overholder brugsanvisningerne, så man ikke overdoserer sine roser, og stopper dem fra at blomstre. Flere af vores gødninger kan også bruges til at gøde græsplænen.

  Hvorfor gøder man sine roser?

  Ved at gøde sine roser, sikrer man sig at de får nok næring til at vokse og overleve vinteren. Hvis de ikke får næring nok, er det sandsynligt de ikke vil overleve vinteren, visne hen og dø. Rosengødningen sørger for en kraftig mikrobiel balance i jorden omkring roserne, der styrker roserne, hvilket også gør dem smukke og flotte.

  Se også hele vores udvalg af Jord og gødning