Terracotta krukker

Terracotta havekrukker er et stilrent og tidløst valg. De klassiske terracotta nuancer tilføjer varme og liv i haven og bringer den sydlandske, hyggelige og afslappede stemning hjem til dig. Vi har et bredt udvalg af terracotta krukker i forskellige størrelser, herunder håndlavede krukker fra Kreta, som er kendt for deres stil og kvalitet. Deres skønhed bliver forstærket, når de bliver fyldt med dine yndlingsplanter, og deres tidløse æstetik vil kunne ses og nydes i haven år efter år.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  31 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  31 varer

  pr. side

  Hvad er terracotta krukker lavet af:

  Terracotta krukker er lavet af et naturligt materiale, der også kaldes levigated terra cotta. Terracotta betyder brændt jord, hvilket betegner den klassiske rødbrune, solgyldne farve meget godt og som også er kendetegnet ved terracotta krukker. De er lavet af ler og brændt ved høje temperaturer, hvilket giver det en høj styrke og holdbarhed. Det er et meget populært materiale til udendørs og indendørs havekrukker - dog skal man huske at bruge underfade, hvis du vælger at bruge dem indendørs - da der er ofte hul i bunden af krukken.

  Hvordan kan jeg vedligeholde mine terracotta havekrukker?

  For at holde terracotta krukkerne pæne og velplejede, bør man regelmæssigt rengøre og pleje dem. Det er en god ide at fjerne eventuelle ukrudtsplanter, som er vokset omkring krukkerne, og at fjerne løst jord. Det anbefales også at vaske krukkerne i en blanding af varmt vand og sæbe for at fjerne snavs. Husk at fylde krukkerne med ny jord fra tid til anden for at holde planterne sunde. Terracotta krukker kan med den rette pleje og vedligeholdelse vare i mange år. Hvis krukkerne er udsat for vejr og vind, anbefales det også at dække dem med et presenning eller et lignende materiale, når de ikke er i brug.

  Er terracotta krukker frostsikre?

  Terracotta krukker har en lang levetid, da materialet er robust og modstandsdygtigt over for slid og vejrforhold - de kan risikere at få pletter og revner over tid, især hvis det udsættes for ekstreme temperaturændringer. Krukkerne er ikke med garanti frostsikre og klarer frost til en vis grænse, derfor anbefaler vi at de tages ind og opbevares et frostfrit sted om vinteren og tjekke at vandet kan løbe fra for at undgå frostsprængninger.

  Kan jeg male mine terracotta havekrukker?

  Du kan male dine terracotta krukker ved at forberede dem først. Gnid den ned med sandpapir, fjern støv og skidt med en klud, og sørg for at den er helt tør og ren. Brug derefter et kvalitetsmalingprodukt, der er beregnet til terracotta og følg anvisningerne på pakken. Første lag maling skal være tyndt og lægge et grunderlag, så du kan få det færdige resultat. Når det første lag er tørt, skal du give det yderligere et eller to lag maling, afhængigt af det ønskede resultat. Når du er færdig, skal du lade det tørre helt, inden du bruger krukken. Spørg ved den lokale farvehandler, så du er sikker på at få den rigtige maling osv., hvis du får lyst til at kaste dig ud i dette projekt.

  Populære Terracotta krukker:

  KRUKKE - SOLINA BY LERKENFELDT
  Pynt haven eller terrassen med denne smukke håndlavede krukke. Den vil få en smuk patina når den bliver udsat for vind og vejr.

  KRUKKE - JIANNIS / CHANIA BY LERKENFELDT
  Håndlavede kretensiske krukker der vil pryde enhver have, terrasse eller udestue. 

  KRUKKE - ALKMINI BY LERKENFELDT
  Smuk håndlavet krukke fra Kreta

  KRUKKE - MONAHOU BY LERKENFELDT
  Monacho fra Lerkenfeldt er terracotta krukker fremstillet i Kreta. De smukke krukker er håndlavede og producenten kommer fra en familie, hvor håndværket er gået i arv i generationer. Med tiden vil krukkerne få en flot patina af vind og vejr. Monacho er en unik krukke serie i høj kvalitet, hvor du ikke finder to helt identiske krukker.

  KRUKKE TERRACOTTA
  Flot klassisk terracotta krukke med en simpel form, som skaber ro. Lerkrukken findes i 4 størrelser og egner sig godt i en gruppe af flere krukker. Krukken er produceret i et naturligt materiale og derfor vil farve og overflade variere fra krukke til krukke.