Humlebistade til bestøvning - Nummer 1606

798,00 kr
Varenummer
1606

Med denne humlebistade kan du få bestøvet dine træer som blomstrer i det tidlige forår, hvor temperaturen er under 15 grader og hvor de almindelige bier ikke er startet deres flyvning. Humlebier starter deres flyvning tidligere på året under koldere og mere overskyede forhold. En humlebi vil allerede gå på vingerne når temperaturen er over ca. 5-6 grader og selvom det er overskyet.

Mange frugttræer som kirsebær, æble, blomme og pære blomstrer tidligt i foråret også selvom det er under 15 grader. Det vil derfor kunne give en dårlig bestøvning og risiko for færre frugter.

Vedrørende levering af nyttedyr:

OBS: Grundet tralvhed kan der forekomme længere leveringstid, 4 til 8 hverdage.

Nyttedyr afsendes fra ekstern leverandør tirs og ons. Nyttedyr kan ikke afhentes på planteskolen, men bliver leveret med Bring til en nærliggende pakkeboks eller udleveringssted. Du modtager en sms med sporing af pakken. Her vil det være muligt at betale fragt for at få hjemmelevering. Bemærk at den valgte levering ved checkout ikke har betydning for hvordan det leveres. Nyttedyr vil ALTID blive leveret til en nærliggende Bring pakkeboks eller udleveringssted. Det er vigtigt at nyttedyrene afhentes samme dag.

Bemærk: hvis der bestilles øvrige produkter/planter sammen med nyttedyrene, vil disse blive leveret særskilt og muligvis til hjemmeadressen.

Om humlebistade:
God og sikker bestøvning i Haven. 1 stk.
Kan bestilles fra april måned
Et humlebistade kan bestøve frugttræer og -buske i haver op til 2.000-3.000 kvm.
Placeres i skygge i haven. I stadet er der et antal arbejdere samt en dronning, så ny produktion af humlebier sikres i løbet af sommeren.
Humlebistadet bestilles når blomstringen starter i den kultur du vil have bestøvet.

Kan købes fra 1/4 til 1/9

• Selvom varen er ’på lager’ kan det være hos ekstern leverandør eller i begrænset mængde

Boets dronning vil hele tiden lægge flere æg og derfor stiger antallet af arbejdere. Efter 6-8 uger, nogen gange længere tid,  dør dronningen og stadet kollapser og kan ikke anvendes mere.

Humlebistadet indeholder: Bier og beholder med sukkervand. Denne er lukket under transport, du skal ved modtagelse åbne låget (nr. 6 på fotoet). Du skal også åbne låget (nr. 4) og plastikbeholderen med boet (8) løftes ud af stadet. Fjern skruelåget fra sukkervandsbeholderen. Boet sættes på plads ovenpå sukkervandsbeholderen, og låget (4) lukkes igen.

Anbring stadet i skygge og i læ for vind og regn, gerne lidt hævet over jorden og under et halvtag. Efter et par timer kan den lille blå slidse skydes til side for flyvehullet (1), så bierne kan flyve ud og gå i gang med bestøvningen.

Ønsker du at lukke for stadet, f.eks. fordi du vil flytte det et andet sted hen, kan den blå slidse skubbes halvt tilbage, så humlebierne kun kan flyve ind ad et hul med en tragt (2). Tragten i stadet gør, at bierne ikke kan flyve ud igen. Efter en halv dags tid er alle bierne tilbage i stadet; slidsen skydes helt for, og stadet kan nu flyttes.

Lokation : 200