Højbede

Charmerende, skønne og praktiske er alt sammen ord, som kan bruges til at beskrive højbede – kun fantasien sætter grænser, når det kommer til, hvilket materiale dine højbede skal være lavet af. Højbede kan være fremstillet af alt fra ældede sveller og gamle bjælker til de topmoderne modeller i galvaniseret stål og andre metaller.

  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  27 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  27 varer

  pr. side

  Brug et højbed til at skabe en vidunderlig, farverig udstilling i en hvilken som helst del af haven, uanset om du bor i storbyen eller på landet. De er naturligvis særligt populære i køkkenhaven, men de er også gode til dekorative blomsterbede.

  Hvad er et højbed?

  Et højbed er i simpleste forstand et bed der er etableret ovenpå jorden. Bedet er afgrænset af kanter, og løftet fra jorden - derfor har det også andre betingelser for dyrkning end hvis du skal dyrke direkte på landjorden.

  Der er flere grunde til, at du bør overveje at anlægge et højbed i din have. Det bliver nemmere at bekæmpe skadedyr, jorden varmes hurtigere op om foråret, og det er lettere at komme til bund med ukrudt.

  Dyrk forskellige planter med dit eget højbed

  Højbede er en fantastisk måde at dyrke blomster, krydderurter og grøntsager på. Du kan skabe et dekorativt udseende med planter som lavendel eller timian eller endda tilføje grøntsager til dit landskab.

  Højbede er også super praktiske som en afgrænsning af bede. Døjer du med dræbersnegle, så er det nemmere at få dem væk fra dine højbede, ved hjælp af sneglekant, end det er i almindelige bede. Derudover menes det, at man kan dyrke flere planter i højbede end man kan på friland, da jorden i højbede forbliver mere porøs, da den ikke betrædes – derved kan man tillade sig at plante tættere.

  Se også vores plantekasser her.

  Haveentusiastens bedste ven

  Det hævede bed er haveentusiastens bedste ven. De er fantastiske til alt fra grøntsagsdyrkning til plante blomster med særlige behov og til alle former for blomstrende skønhed.

  Hvad kan højbedet bruges til?

  Højbedet kan praktisk talt blive brugt til alle former for dyrkning bl.a. Stauder, Små buske, Urter og Blomster. Herudover giver det også en vedligeholdelsesvenlig måde at slå kanten af din græsplæne på. Højbedet er samtidig den perfekte beholder til dyrkning af grøntsager, urter eller blomster. De er lette at arbejde med og kræver mindre arbejde end gå og grave i hård jord og luge ud.
  Der er også en bonus, nemlig at de ser smukke ud, når de er beplantet med dine yndlingsplanter.