Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris) - Flere varianter

598.00

Denne lækre klatrehortensia er en løvfældende klatreplante eller busk, der har flotte, mørkegrønne og hjerteformede blade, brune, krogede grene og store, hvide blomsterskærme, der blomstrer i juni-juli. Hen på efteråret skifter den grønne bladfarve til dekorative, gule høstfarver.

Navnet Hortensia er ikke tilfældigt - for Hydrangea petiolaris er netop i slægt med de traditionelle havehortensiaer. Det særlige ved klatrehortensiaen er dog, at væksten netop er klatrende, hvilket gør planten velegnet op ad mur, hegn, stakit eller espalier, som planten hæfter sig fast på ved brug af luftrødder. Hydrangea petiolaris kan dog også plantes frit uden at stå op ad en flade - i så fald vil planten få en mere rund og busket vækst og udvikle sig til en bundækkende plante, der blandt andet er flot under større træer. Denne klatrehortensia passer altså til haveejere med flere forskellige behov. Hvis hortensiaen skal vokse op ad en flade, kan det kræve en smule støtte eller opbinding, indtil planten hæfter sig fast på fladen.

Indtil planten har etableret sig tilstrækkeligt, er klatrehortensiaen langsomtvoksende det første stykke tid, og derefter vil den være hurtigtvoksende. Det kan gøre det nødvendigt at beskære hortensiaen - især hvis fladen, den er plantet op ad, har en mindre størrelse. Beskæringen skal foretages i efteråret eller det tidlige forår, fordi det er væksten fra den foregående sæson, blomstringen afhænger af. Derfor er det også vigtigt at bemærke, at en markant beskæring vil kunne ses på blomstringsmønsteret året efter - og det kan derfor være en fordel ikke at beskære planten for kraftigt.

En fuldt hårdfør klatreplante perfekt til haver og parker.Grupperede varenumre
Produktnavn - Gå til produktLagerPris Antal
Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris) 30-60 cm
89,95 kr
Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris) 60-80 cm
169,95 kr
Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris) 80-100 cm
269,95 kr
Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris) 100-130 cm
389,00 kr
Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris) 150-200 cm
598,00 kr

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 5 ens 10 % rabat
  • Køb 15 ens få 15% rabat
  • Køb 50 ens få 20% rabat
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer

Høj, løvfældende klatreplante eller busk, som bliver 4-6 m høj og 2-3 m bred
Grønne blade. Brune krogede grene
Store hvide blomsterskærme
Blomstrer i juni-juli
Trives i sol til skygge
Vokser i almindelig næringsrig og fugtighedsbevarende havejord
Middeltvoksende, slyngende og fuldt hårdfør plante til haver og parker

Lokation : 13.8