Koreakornel (Cornus kousa 'Beni-Fuji') Flerstammet - Flere varianter

798.00

Koreakornel eller blomsterkornel - dette er begge danske navne for denne smukke plante med det latinske navn Cornus kousa 'Beni-Fuji'. 'Beni-Fuji' er en løvfældende busk eller et lille træ, der får ovale, mørkegrønne blade med en bølget kant, og som får flotte, flammende orangerøde efterårsfarver. Busken er dog endnu mere populær for sin fine blomstring. Selve blomsterne er samlet i meget små klaser og er grønne - men det betydelige ved blomsterne er især de fire smukke, dybt rosarøde svøbblade, der omgiver de grønne klaser. Efter blomstringen erstattes blomsterne af ca. 2 centimeter store, pinkrøde bær, der i udseende minder om en blanding mellem et jordbær, hindbær og kirsebær og skulle være ganske velsmagende, når først de modner i september og får en blød skind.

Mange har en tendens til at sammenligne 'Beni-Fuji' med en anden koreakornelsort med navnet 'Satomi' - og her kan det fremhæves, at 'Beni-Fuji' blomstrer med en noget dybere pink farve, der også kommer frem hurtigere, efter svøbbladene har udfoldet sig, end det er tilfældet for 'Satomi'. Derudover er 'Beni-Fuji' med sin sluthøjde på omkring 2 meter en mindre sort af Koreakornellen end 'Satomi' - og det gør den mere velegnet til mindre haver eller i store beholdere på terrasser. Ud over mindre haver og terasser har denne blomsterkornel dog også mange andre anvendelsesmuligheder - blandt andet solitært, som overstander i surbundsbedet eller i det japansk inspirerede haveanlæg.

'Beni-Fuji' er en kompaktvoksende busk eller et lille træ, og så kræver det næsten ingen beskæring - men ønsker du, at den skal være mindre, er det en mulighed at klippe den efter blomstringen. Koreakornellen er en surbundsplante, og den vokser derfor bedst i en almindelig, fugtighedsbevarende og veldrænet havejord, der gerne må iblandes surbundsspagnum. Hvad angår lys er den forholdsvis tolerant - 'Beni-Fuji' tåler nemlig både fuld sol og halvskygge - men jo mere sol, jo dybere blomsterfarve og rigere blomstring kan du forvente.

Grupperede varenumre
Produktnavn - Gå til produktLagerPris Antal
Koreakornel (Cornus kousa 'Beni-Fuji') 30-60 cm Flerstammet
289,95 kr
Koreakornel (Cornus kousa 'Beni-Fuji') 60-90 cm Flerstammet
398,00 kr
Koreakornel (Cornus kousa 'Beni-Fuji') 120-160 cm Flerstammet
798,00 kr

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 10 ens få 10% rabat
  • Køb 50 ens få 20% rabat
  • Køb 100 ens få 25% rabat
  • Køb 200 ens få 30% rabat
  • Køb 500 ens få 35% rabat
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer

Type: Løvfældende busk/lille træ
Vækst: Kompaktvoksende
Løvbeskrivelse: Ovale mørkegrønne blade med en bølget kant. Skifter til flammende orangerøde efterårsfarver
Højde: Bliver op til 2 m høj
Blomstringstid: Maj-juni
Blomster: Små blomster omgivet af store, rosarøde svøbblade
Placering: Trives i sol/halvskygge på lun og vindbeskyttet plads
Jordtype: Vokser i almindelig, fugtighedsbevarende og veldrænet havejord, gerne iblandet surbundsspagnum
Modningstid: Efteråret
Frugtbeskrivelse: Røde frugter
Velegnet til: Smukt solitært og som overstander i surbundsbedet samt i japansk-inspirerede haveanlæg
Hårdførhed: Fuldt, bør dog ikke placeres for vindudsat

Lokation : 18