Vilde nordiske urter og græsser i færdig-rulle

399,95 kr

Nordisk græs/urte-vegetations-rulle: Blanding af græsser og urter som er etableret i færdige måtter, klar til udrulning. Bruges til både tagdække og bunddække. Op til ialt 20 forskellige sorter fordelt på minimum 12 sorter på hver enkelt rulle. Der vil være ca. 95% dækket på en given rulle, ved levering. Antal i kurv = antal kvm. Du skal minimum bestille 5 kvm. Efter udplantning vil antallet af sorter variere efter vækstforholdene og med tiden vil de, der har det mere optimalt efter forholdene, opformere sig frem for dem i mindre trivsel. Generelt er disse planter valgt til at kunne tåle lidt tørke, være føde for inskter og fremme biodiversiteten, samt for at kunne opsuge vand i perioder med regnskyl, og forsinke og mindske afledningen af regnvand, og reducere fladeopvarmningen.

OBS: produkterne leveres kun i perioderne fra ca 1. april til 1. juli, og fra ca. 22. august til 1. november, an på temperaturen. 

Dyrkes på kokosfiber-måtte med vækstmedie specielt til formålet, og leveres i ruller med planterne i vækst på min 95% af fladen. Hver rulle har flademålet 0,6 x 200 cm, og er ca. 3-6 cm i tykkelsen. Egenvægt: ca. 15-20 kg/kvm. Vandmættet vægt: ca. 20-25 kg/kvm. Vegetations-belægning skal udrulles straks ved modtagelsen. Nem at udrulle direkte på en planeret og fint revet jordoverflade eller på vandsugende fordelingsunderlag (Tagflader med max. 10 graders hældning) Vandes kun ved tørke, eller perioder med særlig megen sol. Luges min. 2 gange årligt.

Hvert år skal vegetationen slås ned i 5-7,5 cm's højde i september, og afklippet skal fjernes efter max. 4 dage.(I starten kan man med fordel også klippe det ned sidst i Juni, for at få blomsterne i vegetationen til at fylde sin del af arealet ud og etablere sig bedre).

TILKØB 1: til tagflader med max. 2  graders hældning, anbefales det at lægge et dræningsunderlag ovenpå rodfast underlag/tagpap, samt en undermåtte under sedum-måtterne, for at fordele vand til hele tagfladens vækster.

TILKØB 2: Til tag med hældninger på min. 2 grader og max. 10 grader, anbefales et vandsugende fordelingsunderlag undermåtte under sedum-måtterne, for at fordele vand til hele tagfladens beplantning.

TILKØB 3: Til fladt tag eller til kanter, især bundkant af et tag med hældning, kan en kantprofil anvendes til at afslutte tagets kant. Dette er en høj, perforeret profil, som kan dække kanten af taget.

TILKØB 4: Til separering af tagdække på fladt tag eller til at støtte opbygningen af taget på stejlere tagflader, især ved anvendelse af kassette-tag med hældning, kan en støtteprofil anvendes til at udligne og fordele vægten og sikre tagets opbygning over en vis hældning. Dette er en lav, perforeret profil, som ikke er synlig men lægges som støtte under tagets dække. 

Bemærk at enheden er kvm, men en rulle er 1,2 m2. Så bestiller du 10 stk = 10 m2, svarer det til 8,33 rulle (10/1,2).

  • Køb 10 for 379,95 kr pr styk og spar 5%
  • Køb 36 for 339,95 kr pr styk og spar 15%
  • Køb 72 for 299,95 kr pr styk og spar 25%

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.

1 stk = 1 kvm

1 rulle = 1,2 kvm

Du skal minimum bestille 5 kvm = 4,17 ruller. 

Bestilling senest 5 -7 hverdage før levering.

Levering fra ca. uge 14-27 samt 34-45, efter vejrforholdene.

Lokation : 97