Oliventræ (Olea Europaea) - Flere varianter

8,000.00

Et oliventræ er et symbol på fred. Træet får fine, cremehvide og duftende blomster og kan producere lækre oliven-frugter. I Danmark har oliventræet dog ikke alene opnået sin popularitet på grund af olivenfrugterne, men nærmere fordi det er et meget enkelt og dekorativt træ, der giver en dejlig middelhavsstemning på terrassen, altanen, i din udestue eller i drivhuset. Her er det en fordel at plante træet i en krukke, da oliventræet trives bedst, hvis den får en plads i solen udenfor om sommeren, men rykkes indenfor om vinteren, da det ikke tåler hård frost, og hvor træet kan overvintres køligere i for eksempel en udestue - for her er krukken nem at flytte for at give oliventræet de bedste vækstbetingelser. Oliventræet er desuden stedsegrønt, så de fine blade med deres flotte og populære, støvede grønne farve pynter året rundt uden at falde af.

Oliventræerne kan udholde temperaturer ned til -15 grader, men det anbefales at overdække rødderne eller jorden omkring rødderne med eksempelvis en stofpose, hvis temperaturen når ned på mellem -10 og -15 grader i 7-14 dage eller længere end det.

Plantes oliventræet i en krukke, er det vigtigt at bemærke, at krukken skal have huller i bunden og ikke være placeret på en underskål, da der skal være mulighed for, at vandet kan løbe ud, så træet ikke drukner.

Ved omplantning af oliventræer i krukker skal krukken desuden fyldes med 1/3 lecakugler og derudover middelhavsjord.

Oliventræet kan dog også plantes direkte i jorden. For oliventræer plantet direkte i jorden gælder på samme vis som træer i krukker, at oliventræet har brug for et dræn, således at vandet kan løbe fra rødderne.

Når det kommer til vanding, skal der til oliventræet anvendes 2-3 liter vand 1-2 gange pr. uge betinget af vejret, på nær om vinteren, hvor oliventræet kun kræver vanding 1 gang pr. måned. Om vinteren anbefales det desuden, at træet er placeret i læ for vind og vejr.

Grupperede varenumre
Produktnavn - Gå til produktLagerPris Antal
Oliventræ (Olea Europaea) 45-55 cm stamme
299,95 kr
Oliventræ (Olea Europaea) 90-100 cm stamme
449,00 kr
Oliventræ (Olea Europaea) 200-250 cm
2.500,00 kr
Oliventræ (Olea Europaea) 250-300 cm
6.500,00 kr
Oliventræ (Olea Europaea) 250-300 cm
8.000,00 kr

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
Historisk træ - symbol på fred
Stedsegrønt træ med små cremehvide blomster, spiselig frugt
Trives i sol
Tåler ikke hård udtørring eller frost
Velegnet til udestuer, drivhus, terrasse og altan

Lokation : 16.1