Oliventræ (Olea Europaea) 65-75 cm

250,00 kr

Dette utrolig flotte olivetræ er et historisk symbol på fred. Den får hvide blomster og er udbredt langs Middelhavets kystegne.

Oliventræerne kan udholde temperaturer ned til -15 grader, men det anbefales at overdække rødderne eller jorden omkring rødderne med eksempelvis en stofpose, hvis temperaturen når ned på mellem -10 og -15 grader i 7-14 dage eller længere end det.

Plantes oliventræet i en krukke, er det vigtigt at bemærke, at krukken skal have huller i bunden og ikke være placeret på en underskål, da der skal være mulighed for, at vandet kan løbe ud, så træet ikke drukner.

Ved omplantning af oliventræer i krukker skal krukken desuden fyldes med 1/3 lecakugler og derudover middelhavsjord.

Oliventræet kan dog også plantes direkte i jorden. For oliventræer plantet direkte i jorden gælder på samme vis som træer i krukker, at oliventræet har brug for et dræn, således at vandet kan løbe fra rødderne.

Når det kommer til vanding, skal der til oliventræet anvendes 2-3 liter vand 1-2 gange pr. uge betinget af vejret, på nær om vinteren, hvor oliventræet kun kræver vanding 1 gang pr. måned. Om vinteren anbefales det desuden, at træet er placeret i læ for vind og vejr.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  Placering:   Direkte sol
  Vanding:  Regelmæssigt 
  Sværhedsgrad:      Nem til moderat
  Højde inkl. skjuler:    65-75 cm
  Pottens diameter:  17 cm