Oliventræ (Olea Europaea 'Leccino') - 150-180 cm

199,95 kr

Et oliventræ er symbol på fred. Leccino-oliven er en af de primære olivensorter, som bruges til fremstilling af italiensk olivenolie. Leccino oliven er lilla-sort, men skal gerne plukkes når de er lilla-grøn. Trives bedst i sol og tåler ikke hård frost.

Oliventræerne kan udholde temperaturer ned til -15 grader, men det anbefales at overdække rødderne eller jorden omkring rødderne med eksempelvis en stofpose, hvis temperaturen når ned på mellem -10 og -15 grader i 7-14 dage eller længere end det.

Plantes oliventræet i en krukke, er det vigtigt at bemærke, at krukken skal have huller i bunden og ikke være placeret på en underskål, da der skal være mulighed for, at vandet kan løbe ud, så træet ikke drukner.

Ved omplantning af oliventræer i krukker skal krukken desuden fyldes med 1/3 lecakugler og derudover middelhavsjord.

Oliventræet kan dog også plantes direkte i jorden. For oliventræer plantet direkte i jorden gælder på samme vis som træer i krukker, at oliventræet har brug for et dræn, således at vandet kan løbe fra rødderne.

Når det kommer til vanding, skal der til oliventræet anvendes 2-3 liter vand 1-2 gange pr. uge betinget af vejret, på nær om vinteren, hvor oliventræet kun kræver vanding 1 gang pr. måned. Om vinteren anbefales det desuden, at træet er placeret i læ for vind og vejr.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.

Historisk træ - symbol på fred
Stedsegrønt træ med små cremehvide blomster, spiselig frugt
Trives i sol
Tåler ikke hård udtørring eller frost
Velegnet til udestuer, drivhus, terrasse og altan 

Totalhøjde ca. 150-180 cm
Potte størrelse: 15 cm

Lokation : 16.1