Hindbær

En af de populæreste frugtbuske er hindbærbusken. Rubus Idaeus som hindbær hedder på latin er en halvbusk som får de skønneste bær der er særlig anvendelige til desserter, smoothies og marmelade. Mange spiser dem dog også friske da de har en helt fantastisk sødme med et strejf af syrlighed. Hindbærbusken er en del af rosenfamilien og kan den blive over 2 meter høj. Busken vokser vildt i Europa, Nordamerika og Nordvestasien. Hvis du gerne vil vide mere om hvordan du planter og passer hindbær så læs med nederst på siden.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  25 varer

  pr. side
  1. -44%
   Hindbær (Rubus idae. 'Autumn First') Potte 2,5 L
   Normalpris 89,95 kr Specialpris 50,00 kr
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  25 varer

  pr. side

  Hindbær er sunde bær med mange gode vitaminer bl.a. B vitamin, C vitamin, jern, B3 vitamin og magnesium. Hindbær buske er nemme at have i haven så hvorfor ikke plante dem nu, så du snart kan nyde de friske bær fra egen have. 

  Plantning af hindbær:

  Hindbær trives i alm havejord der ikke er for sur. Jorden skal være vel drænet. Placer busken på en solrig placering og gerne hvor der er god luftcirkulation da dette er godt for at undgå svampeangreb, pas dog på med at placere busken et sted med for kraftig vind da det kan påvirke bestøvningen. Du kan plante hindbærbuske året rundt så længe at jorden er frostfri.

  Når du planter busken skal den plantes i samme højde som den er i potten. Vand godt efter plantning.

  Pasning af hindbær:

  -          Husk at binde de lange skud op så de ikke vælter og knækker.

  -          I de tørre perioder skal hindbær vandes

  -          Gød hindbær i foråret

  -          Når du har høstet bærrene, beskæres de skud som har båret frugt helt nede ved jorden.

  -          Hindbær danner underjordiske rodskud, sørg derfor for at begrænse skuddene, evt. ved at plante nær græsplænen, så vil rodskuddene blive klippet og udviklingen stoppes når græsset slås.

  Populære hindbær:

  Vi har udvalgt et godt sortiment af hindbær buske som er stærke og gode, men her er nogle af de mest solgte hindbær fra vores sortiment.

  ’Autumn Bliss’ Hindbærbusk der får store røde bær i efteråret. Giver stort udbytte og er selvbestøvende. Bliver sjældent angrebet af orm.

  RUBUS IDAEUS 'RASPBERRY SHORTCAKE' / 'RUBY BEAUTYDenne fine tornfrie hindbærbusk er kompakt og får mange søde og aromatiske bær, der kan høstes hen over sommeren. Planten kræver ikke ret meget plads, og derfor er den ideel til små haver eller i en krukke på altanen eller terrassen.

  ’Glen Ample’ - Får store røde bær, med sød og frisk smag i juli.

  Plant eventuelt 2 forskellige hindbær buske så du både har hindbær i den tidlige sommer og i efteråret.