Nødder

Nødder er en frugt, som er blevet spist af mennesker i flere tusinder år og har været en vigtig kilde af proteiner og fedt. Selv den dag i dag er nødder en af de mest anbefalede madvarer, hvis du vil have noget af det ’sunde’ fedt. Vi sælger flere forskellige nøddetyper; hasselnødder, hvor der er flere forskellige sorter, pistacie og sød mandel. Læs mere om nødder nederst på siden.
    Sorter stigende
    Vis som Tabel Liste

    Varer 1-36 af 43

    Side
    pr. side
    Sorter stigende
    Vis som Tabel Liste

    Varer 1-36 af 43

    Side
    pr. side

    Hassel

    Hassel er en af de mest populære nødder, da den smager rigtig godt og er meget anvendelig. Hvis du ønsker et stort udbytte, vil vi anbefale, at du vælger en af de storfrugtede typer, da de giver op til 10 gange større udbytte end skovhaslen. Hassel vokser både som busk og flerstammet træ. Beskær gerne for at få en mere busket vækst. Apropos beskæring, så er det rigtig godt at beskære hasler, hvis du vel og mærke ønsker mange frugter. Blomsterne findes især på middellange skud fra sidste års vækst, som er blevet fremmet gennem beskæring – flere blomster er lig med flere frugter.

    For at få en god bestøvning, ergo flere frugter, anbefaler vi, at du planter to til tre forskellige sorter af hassel. Og der er rigeligt at vælge imellem!  Plant hassel i en næringsrig jord med en god tilførsel af vand. Hassel er generelt en god og hårdfør plante at dyrke. Høst dine nødder i september og oktober.

    Tørring af nødder:

    Skyl nødderne i varmt vand, og bad dem i atamon (ca. 2 spsk. Atamon). Efter et par minutters badning skal nødderne dyppes af og tørres. Bred dem derefter på en bagerist og lad dem tørre i en uge. Nødderne kan nu spises og burde være lidt bløde og gummiagtige, ikke helt knastørre. Hvis dette alligevel sker, kom nødderne i vand i et par minutter.

    Pistacie

    Pistacie er endnu en af de rigtigt sunde nødder, som har fået en del opmærksomhed indenfor de sidste år.

    Udover det sunde fedt som pistacien indeholder, er der også et højt protein og fiber indhold i nødden. Man ved at pistacien fandtes for over 6000 år før vores tidsregning, hvilket er ret imponerende. Pistacien er et lille stedsegrønt træ, ca. ti meter højt, med oprindelse i Mellemøsten. Herhjemme bliver den næppe mere end 3 meter. Den kræver en varm og tør placering i kalkholdig veldrænet havejord og tåler ikke under -10 grader. Frugten er rent faktisk de opsvulmede kimblade med en grøn farve. Når pistacien åbnes lyder der et højlydt ’pop’, hvorpå frøet er nemt at åbne.

    Pistacie kan være svær at få til at bære nødder herhjemme.

    Vi vil stærkt anbefale dig at give dig i kast med nøddeverden, da der næsten ikke er noget bedre end nødder fra egen have.