5/5
 a
Fast lav fragt Kun 89 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Buske

Buske

Vores udvalg i buske er enormt stort. Vi har buske i alle højder, alle de almindelige buske, buske med frugt/bær og så selvfølgelig et par særlige buske du ikke lige kan finde andre steder. Vi har forsøgt, at gøre det nemt for dig at finde ud af hvilken du skal have, ved tydeligt at vise hvad hvert enkelt busk er velegnet til. Vi har bl.a. buske der er velegnet til bunddække, krukker, hæk og/eller kystnære områder. Alle buske er flerårige og har en lang levetid.

Er du i tvivl om hvordan du skal plante din busk? Så følg vores vejledning her.

Vores planteudvalg er uden tvivl blandt Danmarks største. Vi har simpelthen alt hvad hjertet begærer inden for buske, hvor vi godt tør kalde os selv specialister. Udover at være specialister på markedet, er vi også nogle af de mest konkurrencedygtige og kan derfor give særdeles lave priser på vores højkvalitets planter.

Buske i haven

Buske er en af grundpillerne i havens struktur. Der er buske til ethvert formål, derfor kan de dække mange forskellige behov. Om det er til pryd, som lægiver, som bunddækkende plante eller hækplante, det handler blot om at finde den rigtige sort. Buske skaber dyreliv i haven, da mange blomster fra buske tiltrækker insekter, bier og fugle. Med forskellige buske i haven kan du opnå blomstring året rundt. 

Hvordan planter man buske?

Buske er typisk nemme at passe, da de ikke kræver meget mere end en beskæring i ny og næ. Vi har dog samlet nogle gode råd angående buske: 
Inden plantningen:

  • Sæt planten med potte i en spand vand i ca 15. min. Potteklumpen skal være gennemvædet.
  • Grav et godt stort hul hvor jorden løsnes. Ibland Komposteret Kojord svarende til 1/3 af plantehullet.
  • Fjern plastpotten.
  • Sæt planten i plantehullet i samme dybde som den er i potten.
  • Tryk let  til.
  • Vand godt.

Efter plantningen:

  • Vand rigeligt de første 2-3 uger efter plantningen.
  • Husk efterfølgende at vande i tørre perioder i planterns etableringsfase dvs. de første 2 år.
  • Buske har generelt godt af at blive foryngelsesbeskåret dvs. der udtyndes i de ældste grene. F.eks klippes de 3 tykkeste grene helt fra bunden hvert år, når planten har fået noget alder. Husk at bruge en god noget godt og skarpt værktøj. 

Se vores store udvalg af beskæringsværktøjer her