Høje buske (over 3m)

Hvad klassificerer egentligt en høj busk? Vi har valgt at sige at alle buske, som bliver over tre meter høje, når de er fuldt udvokset, er høje buske. Og vi har mange planter indenfor denne kategori. Læs mere om høje buske nederst på siden.
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 1-36 af 143

  Side
  pr. side
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 1-36 af 143

  Side
  pr. side

  Anvendelse af høje buske:   

  Buske som bliver over tre meter, vil vi anbefale til middel store og store haver. Det kan nemlig være for overvældende at have så store buske i en f.eks. ti kvadratmeter have, hvor lave buske, roser eller stauder er at foretrække. Har du derimod en større have, er store buske noget du burde overveje. Høje buske giver et mere naturligt look og ser godt ud i flertal. Her må det gerne være et ulige nummer; altså tre, fem, syv eller ni sammen. Har du derfor en have, hvor der er plads til eksempelvis tre forsytiaer sammen, ville dette give et roligt og naturligt udseende.

  Der er mange af vores alles favoritter, som tilhører gruppen høje buske; den duftende syren, sommerens søde hyld, den vinterblomstrende forsytia eller den overdådigt blomstrende kornel. Vi giver dig her en beskrivelse af to af de mest populære:

  Syren:

  Er en af de planter næsten alle kender fra deres barndom er syren. Dens søde duft som kommer sommeren i møde. Syrenen er en elsket plante herhjemme, som er blevet brugt flittigt i det danske landskab og private haver siden 1800-tallet. Den stammer dog fra Sydeuropa, nærmere betegnet Balkan egnene. Syrenen bliver sjældent mere end seks meter høj og har en let busket vækst. Den blomstrer i juni måned i hvide til violette nuancer med klasesiddende blomster. Syrenen kan næsten trives i hvilken som helst almindelig havejord, dog foretrækker den ikke at have fødderne i vand. Den anvendes flittigt som både prydplante i haver og som læhegnsplante, specielt i Vestjylland.

  Forsythia:

  Er en flot løvfældende busk, som blomstrer smukt med sine kanariegule blomster i det tidlige forår. Forsythia menes at stamme fra Kina, hvorfra den britiske botaniker William Forsyth bragte den til Europa i 1800-tallet. Planten er navngivet efter botanikeren, men man har igennem årene forsøgt at slå forsythiaen fast under det danske navn vårguld. Det er dog ikke rigtigt lykkes. Forsythia er en middelvoksende, opret og fuldt hårdfør plante, som let kan espalieres. Busken er særligt velegnet som solitær plante pga. dens prydværdi.   Grenene er lette og smukke og egner sig godt afskåret i vase omkring februar-marts.