Japansk Løn

Japansk Løn eller Japansk Ahorn, som det også kaldes, er en løvfældende busk eller et lille træ, med en elegant vækstform. Dens uregelmæssige vækst og flotte blad farver gør den til et populært valg i de danske haver. De Japanske Løn fås både som små buske og som opstammet træ der er utrolig flotte i krukker. De er særlig anvendelige i mindre haver da det er et træ med langsom vækst. Japansk Løn skifter bladfarve som årstiderne skifter og skaber derfor spænding til haven. Der findes flere forskellige slags Japansk Ahorn, med forskellige bladfarver, mest kendt er dem med røde blade men de fås også med grønne, gule og brogede blade.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 37-72 af 74

  Side
  pr. side
  1. Japansk Ahorn (Acer palmatum) 60-90 cm
   239,95 kr
   op til 20% rabat
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 37-72 af 74

  Side
  pr. side

  Japansk Løn / Japansk Ahorn

  Japansk løn er langsomt voksende og egner sig derfor godt til haver hvor der er mindre plads. Japansk løn kræver ikke meget pleje når først det er placeret på den rette plads. De sælges som små buske eller små træer som har flere stammer. Disse vil sjældent blive over fire meter højt og bredt. Japansk Løn fås også opstammet, så får du et lille træ med stamme og krone. Opstammet Japansk Løn beholder sin stammehøjde og kun kronen bliver større med tiden.

  Måske du allerede kender den populære og flotte rød bladede udgave, som hedder Acer ’Atropurpureum’? De Japanske Løn har utroligt flotte løvfarver og -former, især den med det latinske navn Acer Palatum ’Bloodgood’ er populær pga. sine smukke meget mørkerøde blade.  og var. Dissectum, for sine fligede blade. Hvis du er mere til de lysegrønne blade så fås Japansk Løn også i grøn.

  Placering af Japansk Løn

  Japansk ahorn kræver ikke meget plads og er svagt voksende, så de kan også leve mange år i krukker.

  Japansk løn vil gerne have en beskyttet plads, de har brug for at blive placeret et sted hvor der er læ, da deres meget fine blade ellers nemt kan blive beskadiget af for kraftig vind. Placer det Japanske Løn på en lys placering, pas dog på med for meget direkte sol, da det kan give svidninger på bladene, især på de gulgrønne sorter. En placering mod øst eller vest vil være at foretrække.

  Japansk Løn i krukke

  På grund af at den Japanske ahorn er svagt voksende kan den sagtens leve mange år i en krukke. Vælg dog en stor og rummelig krukke og vær ekstra opmærksom på vanding, vand ofte, sørg for at lave et dræn i krukken med leca og sørg gerne for at der er et hul i bunden af krukken. Pas dog også på med at overvande da den hverken tåler udtørring eller overvanding.

  I vintertiden skal du være opmærksom på at beskytte mod den værste frost, stil krukken tættere på husmuren og beskyt den med bobleplast, tæppe eller granris for at undgå frostskader.

  Beskæring af Japansk løn

  Det er ikke nødvendigt at beskære Japansk Løn. Vi anbefaler faktisk at du helst ikke beskærer din Japanske Løn, da der nemt kan gå svampeinfektion i sår og snitflader. Hvis du alligevel gerne vil beskære den, er det bedst at gøre det om sommeren, i tørvejr, mens der stadig er blade på træet og mens den er i god vækst.

  Er Japansk Løn giftig?

  Japansk Løn er ikke giftige.