Syrisk rose

En Syrisk rose (Hibiscus Syricus), er en haveplante der ikke helt er som man skulle tro. Det er nemlig ikke en rose, og den stammer skam heller ikke engang fra Syrien. Så navnet kan ikke snyde meget mere end det gør for den Syriske rose. En syrisk rose er derimod en løvfældendebusk med oprindelse i Kina og Indien. Blomsten er virkelig flot og kan fås i et væld af farver afhængig af hvilken sort du vælger. Blomsten kan nydes fra juli-september måned.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  31 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  31 varer

  pr. side

  Syrisk rose 'Hibiscis Syriacus' vs Hawaiiblomst

  Hvis du er en blomsterkender, vil du kunne se at den Syriske rose ligner en hawaiiblomst. De er da også fra samme slægt, men der er en væsentlig forskel i forhold til deres hårdførhed. Hawaiiblomsten er meget sart og kan kun anvendes til indendørs brug.

  En syrisk rose kan derimod sagtens placeres i haven, hvor det dog er vigtigt at du giver planten en beskyttet og varm placering, hvor den kan få godt med læ da den ikke er glad for kulden. Planten kommer nemlig fra væsentlig mere tropiske klimaer end Danmark, men det er ikke en forhindring for at få den til at fungere i det dansk klima så længe man tænker over placeringen. Busken kan typisk blive 1-2 meter høj, men under 1 meter i bredden, så der er gode muligheder for at finde plads til den i haven.

  Hvis du sørger for at placere din syriske rose korrekt og i en god nærringsrig og godt drænnet jord, så vil du kunne nyde de mest fantastiske blomster i den sene sommer. Mens rigtig manger planter udspringer i foråret, skal du vente længe på den rysiske rose, der typisk først blomstrer helt hen i slutningen af sommerferien i juli måned. Men den syriske rose er så aboslut værd at vente på.

  Beskæring af syrisk Rose

  Syriske roser "Hibiscis Syriacus" har ikke behov for beskæring. Når det er sagt, kan man godt beskære busken hvis man synes det har vokset sig for stor og vild. Hvis man ønsker at beskære, er det vigtigt at man kun gør det om foråret og at man ikke klipper den helt i bund. En beskæring i efteråret vil udsætte planten for stor risiko for svampeangreb og vil gør den endnu mere overfølsom over for kulden, så sørg for kun at gøre det om foråret.

  Sådan planter du en Syrisk Rose

  Ved udplantning skal du som nævnt tidligere, sørge for at placere planten et varmt sted i haven hvor der læ for vinden. Det ideele sted er eksempelvis op ad en sydvendt mur. Herefter skal du sikre dig, at du placeren hibiscis syriacus i en næringsrig jord, der er godt drænet. Vi anbefaler, at du blander spagnum i den eksisterende havejord for at sikre optimale forhold. Du kan plante syriske roser på alle tider af året, så længe jorden er til at grave i, men skal selvfølgelig være opmærksom på at hvis du udplanter den over sommeren, så vil den kræve mere vand i starten end i det kolde og fugtige efterår.

  Når den syriske rose er plantet, skal du give godt med vand de første par uger. Når planten først er etableret, er det dog vigtigt at den ikke komme til at få for meget vand - I tørke perioder skal du selvfølgelig stadig vande syriske roser, i sær i de første par års af dens levetid, men ellers har du generelt at gøre med en busk der kan tåle en del tørke når den først er veletableret. <br>

  De mest populære sorter af Hibiscis Syriacus

  Der findes mere end 50 sorter, der er hårdføre nok til at kunne overleve i det danske Klima. Hos Jespers Planteskole forhandler vi et stort udvalg af syriske roser. Når du skal vælge hvilken der er helt perfekt til dig, vil vi anbefale at du primært vælger ud fra hvilken blomsterfarve der tiltaler dig. De forskellige sorter har nemlig meget ens egenskaber og blomster næsten alle på samme tid og selvom der kan være forskel på størrelserne, er de inden for intervallet 1-2 meter.

  Vores mest populære sorter er:
  - 'Oiseau bleu' der har flotte mellemstore blå blomster
  - 'Woodbridge' der har store skønne rosarøde blomster
  - 'Blue Chiffon' med flotte lavendelblå halvfyldte blomster
  - 'Hamabo' der er kendetegnet vil yndige sartrose blomster
  - 'Blue Bird' der har store flotte blå blomster